INTERVJU | Phill & Dansmore: “Album za nas predstavlja jednu vrstu sazrevanja”

1521
Phill & Dansmore Grotto Intervju 2018

Phill & Dansmore – beogradski duo, već nekoliko godina unazad vrlo dobro poznat domaćoj publici. Poslednjih meseci ih nismo sretali na sceni nešto, kao da su se pritajili malo (više)… Međutim, to se događalo sa dobrim razlogom – provodili su većinu vremena u svom studiju radeći na svom dugo najavljivanom albumu koji je upravo skoro pa završen. Nadamo se da će i biti izdat do kraja ove godine najkasnije. 🙂 Upravo zbog toga, a i povodom njihovog predstojećeg nastupa na DEVIANT LIVE NIGHT eventu gde nastupaju sa zvezdama Giorgiom Angiuli i Betokom, rešili smo da uradimo jedan mali intervju sa njima.

Phill & Dansmore Grotto Intervju

Ćao momci! Najpre, hvala što ste odvojili vreme da malo popričate sa nama.

1. Za početak nam recite šta se dešava sa dugo očekivanim Phill & Dansmore albumom o kom mnogi pričaju?
Album je trenutno u fazi masterovanja, koje će biti završeno do petka 29.06, tako da ćete moći premijerno da čujete neke nove trake.

2. Album je posebno rađen, sniman i čak ste imali specijalno dizajniran outfit za ceo projekat?
Hteli smo da publici što približnije dočaramo našu muziku, pa smo u ceo projekat uključili ljude koji nisu iz sveta muzike, kako bi svojim umećem doprineli tome. Ovim putem želimo da im se zahvalimo na strpljenu i odličnoj saradnji.

3. Vi ste poprilično puno uložili u ovaj album – koje su vaše prognoze što se tiče publike. Da li ljudi danas više obraćaju pažnju na album ili singlove i EP-jeve.
Album za nas predstavlja jednu vrstu sazrevanja, jer smo u prethodne dve godine rada na trakama dosta učili i eksperimetisali, prolazili kroz razne kreativne faze… Tako da svaka traka ima dve-tri verzije iza sebe koje čak ni žanrovski ne liče finalnim verzijama. Što se tiče pažnje ljudi, mislimo da je podjednako ispraćeno i jedno i drugo. Ne mora nužno biti jedno praćenije od drugog. Bitno je šta je na tom EP-ju ili albumu. 🙂

4. Vi ste došli iz disco i house priče u progressive, techno i ambient zvuk. Kako je došlo do te tranzicije?
To je neki prirodan neplaniran proces, valjda… Jednostavno ne gledamo muziku kroz žanrove, već pratimo osećaj koji želimo da prenesemo ljudima.

5. Primetili smo da ste se malo povukli sa scene i da je tek ovog vikenda na Deviant Deep Sound žurci vaš prvi veći nastup nakon nekoliko meseci. Šta se desilo u međuvremenu?
Kao što smo već rekli, usmerili smo se 100% na celokupan projekat albuma, za šta nam je bio neophodan fokus da bi dobili ono što smo želeli.

Phill & Dansmore Grotto Intervju

6. Gde vidite budućnost Phill & Dansmore projekta?
Iznad dosadašnjeg limita.

7. Za kraj recite nam šta možemo da očekujemo na Deviant Deep Sound žurci u petak 29.juna?
Nov zvuk! 🙂