5 stvari koje morate da znate o Vaal

Stingova ćerka Vaal dolazi na Apgrade Vikend

1682
Vaal

Septembarski, trodnevni Apgrade Weekend u Beogradu od prvog izdanja koncipiran je kao kulminacija letnje sezone velikih Open Air događaja u regionu, a njegov program uvek predvode apsolutni lideri svetske elektronske scene. I ove godine, u duhu sopstvenog imena, lestvica se pomera ka gore jer na Kalemegdan od 6. do 8. septembra u dobro poznati rov kod Vojnog muzeja zajedno dolaze žive ikone i neprikosnovene vođe globalnog elektronskog pokreta, Laurent Garnier, Sven Väth i Maceo Plex!

Apgrade Weekend 05 Laurent Garnier Sven Väth

U susret vrhuncu letnje sezone žurki na otvorenom, predstavljamo vam 5 stvari koje morate da znate o Vaal, melanholičnoj boginji Afterlife etikete koja će nastupiti na septembarskom Apgrade Vikendu.

01. VAAL JE STINGOVA ĆERKA.
Eliot Sumner je ćerka legendarnog britanskog pevača grupe Police, Stinga i glumice Trudie Styler. Sa samo 17 godina potpisala je ugovor sa izdavačkom kućom “Island Records” i njena muzička karijera je počela. 2010. godine sa grupom I Blame Coco objavila je svoj prvi album “The Constant” koji je bila fuzija popa, elektonike, panka i ska na kojoj je gostovala švedska pop zvezda Robyn.

02. SABOTIRALA JE SVOJU POP KARIJERU JER NIJE ŽELELA DA IGRA KAKO SU DRUGI HTELI!
Kada je imala 21 godinu, Coco je već bila deo groblja u muzičkoj industriji koje čine mladi, naivni umetnici. “Rečeno vam je da morate učiniti nešto popularno i čim to učinite možete ići da uradite sopstvenu stvar“, kaže Vaal. “Ali nisam verovla u ono što sam radila. Nisam ja.” Ona je “sistematski sabotirala” svoju karijeru. Prestala je da nastupa. Prekinula je da radi sa menadžerima. Prestala je da pije. U potpunosti se isključila. Preselila se u vikendicu u Okrugu jezera, gde se fokusirala na opipljive svakodnevne zadatke. Takođe se interesovala za žanrove muzike koju nikada nije istraživala, uključujući i house muziku. Ubrzo je upokojila Coco i postala Vaal, tajanstvena elektro umetnica. Njen “zagrobni” život tek je počeo.

03. LIFE & DEATH / AFTERLIFE
Romantični techno duo Tale of Us čuo je za Vaal kada im je zajedniči prijatelj prosledio muziku koju je snimila Eliot. Nakon nekoliko meseci druženja, Vaal je premijerno nastupila svojim DJ setom na uglednom festivalu Sonar u Barseloni, u okviru “Life & Death” večeri. Uskoro su usledili brojni bukinzi, kao i nastupi na popularnim “Afterlife” žurkama na Ibici. U svom famoznom izdanju iz 2016. “Wander to Hell” kombinovala je više uticaja, od mračnog techno-a do dark wave-a i indie muzike, dok je njen prošlogodišnji hit EP “Monument”, koji je uradila zajedno sa Tale of Us, ispalio kao torpedo u mračne dubine elektronske muzike – u njenom glasu se čuje Sting. Ubrzo je pokrenula i sopstvenu izdavačku kuću “Baastards”.

04. GLUMILA JE U HOLIVUDU!
Iako je glumila u holivudskom blokbasteru “Sturdust“ sa Robertom de Nirom i Mišel Fajfer, te u britanskoj indie drami “Me Without You“, svoju snažnu, mračnu energiju najbolje je predstavila u specijalnom videu za Mercedez Benz, “Burning Desire“ gde je podstakla iskru koja je zapalila ljubitelje nemačkog giganta.

05. VAAL SE VRAĆA U BEOGRAD DA PONOVO NASTUPI!
Vaal nas je prošle godine zavela svojim opojnim elektronskim zvukom u tandemu sa jednim od vodećih svetskih muzičkih tandema Tale of Us i domaćom umetnicom svetskog glasa Tijanom T, te zagrejala Hangar za nezaboravno “Afterlife” veče. Ove godine, u svoj kalendar u upisala je Beograd kao nezaobilazno mesto na njenoj svetskoj turneji, i to baš za vrhunac letnje sezone događaja na otvorenom – peti, do sada najjači Apgrade Weekend!

TRAŽI SE KARTA VIŠKA ZA APGRADE VIKEND!
Strahovitu postavu koja u Beograd dolazi uz globalnu trendsetersku trojku u sastavu Sven Väth, Laurent Garnier i Maceo Plex čine redom njujorški mag Anthony Parasole, ubitačni berlinski techno boy band FJAAK, Parižanka iz “dopisništva“ u Berlinu Jennifer Cardini, tajno oružje “Cocoon” etikete Maurizio Schmitz, naša ambasadorka u nezadrživom usponu Tijana T, dugo iščekivani “live“ genijalac Tim Green, ekstremno talentovana muzičarka Vaal, te lokalni heroji Doo, Vitanov i Nenad Marković poznatiji kao 33.10.3402.

Trodnevne ulaznice po ceni od 2.390 dinara za Parter i 3.590 dinara za VIP Terasu, prodaju se na blagajnama širom Srbije i regiona, te putem sajtova Gigstix.com i Eventim, kao i jednodnevne od 1.390 dinara za Parter i 2.000 za VIP Terasu.