Beatport objavio liste najprodavanijih traka 2018. godine

286
Beatport Top 100 2018

Beatport je uzimajući u obzir “Overall Top 100”, ali i chartove po žanrovima, liste su sastavljene od muzike koja je dostpna na sajtu za preuzimanje i uključuje 1.3 miliona traka koje su postale dostupne za download tokom 2018. godine.

Losing It“, tech house traka australijanskog DJa i producenta Fishera je najprodavanija na sajtu tokom 2018. godine, a izdata je tokom leta i provela je deset nedelja na prvom mestu “Overall” charta.

Odmah iza njega našle su se takođe tech house trake. Na drugom mestu su tako završile “Right Here, Right Now (CamelPhat Remix)” od Fatboy Slima, a na trećem naš Andrew Meller sa “Born Slippy (Reincarnation Mix)“.

Drumcode izdanje “Your Mind” na kome su sarađivali Adam Beyer i Bart Skils je zauzelo četvrto, a “Cafe Del Mar (Tale Of Us)” od Energy 52 peto.

Toolroom label je imao čak pet izdanja u Top 100 i to ga je stavilo na prvo mesto izdavačkih kuća, dok su kuće kao što su Drumcode, Defected, Diynamic i Cocoon takođe imale po nekoliko izdanja na listi.

Beatport je otkrio i da je na svake dve sekunde jedna traka prodata, a kada su sabrali svako preslušavanje od strane korisnika, dobili su brojku od 6545 godina! Techno je i dalje bio najprodavaniji žanr, kog u stopu prate tech house i house.

Klikom ovde možete videti kompletnu “Overall Top 100” listu, kao i po žanrovima.