Proper Techno u klubu Play u Raški

406
Kristina Lalić Trips & Tics

16. februara u klub “Play” u Raški stižu jedni od najboljih techno izvođača u Srbiji – Kristina Lalić i Trips & Tics. Očekuje vas energičan i definisan zvuk prave techno muzike, zato se dobro pripremite, jer njihovi setovi vam neće dati predaha.

DJ pult sa njima će deliti dva mlada izvođača koja su poznata domaćoj publici Brkah i Veljko Nikolić.

Kristina Lalić Trips & Tics Play Club Raška
Kristina Lalić & Trips & Tics @ Play Club Raška | Photo: Adequate culture

Kristina je odrastala u muzičkoj porodici, okružena različitim žanrovima, a u ranim devedesetim se zaljubila u elektronsku muzičku scenu i DJing.

Pored posla na televiziji, Kristina počinje da se bavi i muzičkim uredništvom na regionalnoj radio stanici. Ideja za njenu sopstvenu radio emisiju realizovana je u septembru 2005. godine kada je postala autorka i voditeljka emisije “Belgrade Clubbing”. U ovoj emisiji predstavljala je predstojeća izdanja različitih žanrova elektronske muzike, DJ intervjue i informacije o klupskom životu u Beogradu.

Kristina Lalic @ Drugstore (Belgrade,Serbia 28.12.2018)

Short clip from Drugstore Beograd 🖤🙌Full set available in link below:► https://soundcloud.com/kristinalalic/kristina-lalic-drugstore-28122018

Gepostet von Kristina Lalic am Donnerstag, 17. Januar 2019

Odluka da nakon svake emitovane emisije napravi mix pod imenom “Essential Tracks of the Week” privukla je znatan broj internacionalnih slušalaca. Emisija je uspešno emitovana do septembra 2010. godine kada je Kristina odlučila da se fokusira na DJing i počne da se bavi produkcijom.

Aktivno se bavi DJingom od 2009. godine, kada je usavršavala svoje DJ veštine u beogradskim klubovima. Njeni prvi miksevi emitovani su na Frisky i Proton radiju, nakon čega su usledila brojna gostovanja.

Svoje trake izdala je za izdavačke kuće kao što su “Naked Lunch”, “Gain Records”, “Start Records”, “Elektrax Recordings” i mnoge druge. Ova kombinacija studijskih izdanja i energičnih setova oslikava njen jedinstveni stil techno muzike zbog kog je postala jedan od miljenika publike i koji joj je doneo nastupe u brojnim poznatim klubovima i festivalima širom sveta, gde je DJ pult delila sa imenima kao što su Ambivalent, Shinedoe, Anja Schneider, Richie Hawtin, Luigi Madonna, Cristian Varela, Len Faki i mnogim drugim.

Kristina Lalić @Facebook @SoundCloud @Instagram

Muzičko putovanje DJ dvojca Trips & Tics (Jovan Hadži-Ristić i Dejan Nedeljković) počinje 2000ih godina kada su se upoznali na jednoj od tada čestih žurki u klubu “Jezero” u Vrnjačkoj Banji. Ubrzo nakon toga postaju jako dobri prijatelji, sve češce zajedno posećuju žurke, individualno počinju da se bave DJingom i nalaze da im je muzički ukus jako sličan. Poslovne obaveze u različitim gradovima ih odvajaju na par godina sve do 2012. kada su odlučili da žele da zajedno pokrenu projekat Trips & Tics. Od tada ređaju uspeh za uspehom i zavređuju veliko poštovanje svih artista sa kojima su sarađivali. Količina energije kojom zrače kada stanu za DJ pult, čini da niko ne može ostati ravnodušan prema muzici koju selektuju.

Najviše uticaja na njihov muzički ukus ima underground techno scena još od svojih početaka. Zvuk koji vole da dele sa publikom je masivan i snažan, oslobođen od muzickih stereotipa. Vole duge setove jer njima mogu publici preneti svu energiju koju bi želeli. Nastupali su na nekim od najvećih festivala u Srbiji kao sto su EXIT, Lovefest, Dev9t, SeeYah, kao i u brojnim klubovima Srbije, a DJ pult su delili sa imenima kao što su Dave Clarke, Nicole Moudaber, Dubfire, Valentino Kanzyani, Dave Angel, Marko Nastic, Marko Milosavljevic i mnogi drugi.

Jedni su od osnivača organizacije “Underground Connection”, sa kojom su ugostili puno poznatih izvođača sa domaće i inostrane scene u cilju širenja popularnosti elektronske muzike i alternativne kulture. Rezidenti su Club Escapea u Kraljevu.

Trips & Tics @Facebook @SoundCloud @Instagram

Brkah, mladi klupski DJ, publici dobro poznat po maratonskim setovima. Reprezentuje isključivo techno zvuk, dok Veljko Nikolić raspolaze širokim spektarom muzičkih žanrova, od progressive zvuka do masnih techno bitova.

Facebook Event

Featured Image: Adequate culture