Garden of Dreams ovog petka u KC Gradu

194
Aril Brikha After Affair Nikola Mihailovic KC Grad

Noćni život u Sarajevu oduvek je bio drugačiji, odnosno za svakog je imao po nešto – dosta pop, rok, metal i folk dešavanja, nastupi domaćih, regionalnih i ponekad svetskih muzičkih zvezda, i povremene žurke elektronske muzike koje su se održavali, uglavnom, u sarajevskom Domu mladih.

Ovo je praktično značilo da nije postojala muzička scena za fanove elektronske i house muzike. Tako se i rodila ideja za organizacijom prvog od mnogih jednodnevnih događaja, koji su nazvani “Garden of Dreams“.

Cilj je bio, i ostao, da se na žurkama okupi zajednica koja uživa u audio/vizuelnoj umetnosti, koja voli elektronsku muziku, Sarajevo i sve što grad jeste i da na kraju okupi ljude koji imaju dobru energiju. Prvi “Garden of Dreams” održan je u bašti “Istorijskog muzeja Bosne i Hercegovine”, Trajao je deset sati i okupio je više od 500 ljudi.

Garden of Dreams w SIS
Garden of Dreams w/ SIS | Photo: Garden of Dreams Facebook Page

Imena koja su do sada gostovala na ovim žurkama su: Sandrino, Lehar, Hosh, Âme & Trikk, Dixon, Adriatique, Butch, Chaim, Henry Saiz.

U veoma kratkom periodu “Garden of Dreams” izašao je iz okvira lokalnog događaja i postao je regionalni, pa čak i svetski. To je žurka, odnosno projekat koju su zajednica i artisti prepoznali kao nešto što ima sjajnu energiju i što vredi posetiti. Rezultat toga jesu posetioci koji dolaze iz svih delova Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Danske, Nemačke, Poljske, Mađarske, Švedske i mnogih drugih.

Specifičnost i dodatnu energiju svakako su doprinele i zanimljive i neuobičajene lokacije na kojima su održani do sada zimska i letnja izdanja “Garden of Dreams”, poput bašte “Istorijskog muzeja Bosne i Hercegovine”, amfiteatra “Doma mladih”, platoa ispod TV repetitora na brdu Hum – jednom od simbola Sarajeva ili kultni “Studio 1” u RTV domu.

Garden of Dreams Aril Brikha After Affair Nikola Mihailovic KC Grad
Garden of Dreams w/ Aril Brikha, After Affair & Nikola Mihailovic @ KC Grad | Photo: Garden of Dreams

Pošto su naši domaći DJ-evi postali stalni gosti tamo, došli su na ideju da naprave prvi “Garden Of Dreams” event van granice BIH! Magiju “Garden of Dreams” donose 15. februara u “KC Grad” zajedno sa Aril Brikhom, uz podršku najboljih regionalnih DJ-eva After Affair i našeg Nikolu Mihailovića.