Poslednja žurka u HiddenBg kući!

107
Poslednja zurka HiddenBg

U jednospratnici čija je lokacija postala javna tajna prethodnih godina, poslednji put pravimo HiddenBg žurku ovog vikenda! Ponosno najavljujemo da dovodimo ljude čije smo trake tamo puštali, koji su među najboljim mladim producentima house muzike danas!

HiddenBg nastao je pre tri godine. Plan o jednoj zabavi u kući čije je rušenje zakazano, ubrzo se pretvorio u koncept serijala žurki koji se proširio na druge klubove Beograda (Drugstore, Šećer, Barutana, Zaokret), ali i Novog Sada (KC Lab). Predstavili smo se na festivalu Dev9t, a sa kolektivom Kišobran doveli aktuelne muzičare kao što su Photay i Baltra.

Već na prvim HiddenBg žurkama puštali su mnogi domaći DJ-evi, da bi se ubrzo krenulo i sa stranim gostovanjima, svirkama novih bendova i nastupima lokalnih MC zvezda. Na prve se dolazilo samo po pozivu, a vremenom smo se otkrivali saradnjama sa drugim gradskim ekipama i transformisali u mobilni party kolektiv.

Ovog proleća, još ambicioznije se planiraju promocije domaćih autora muzike, saradnje sa interacionalnim izvođačima, mladim scenografima, dizajnerima i fotografima. HiddenBg x tearzdrop majice su u prodaji, a potencijalno najbolja žurka ovog leta biće 28. juna u Barutani kada HiddenBg dovodi Mount Kimbie, uticajni elektronski dvojac iz Londona!

Poslednja zurka HiddenBg No_4mat LUZ1E lelú

Ove subote, 13. aprila, ugostićemo jednog njujorčanina, devojku iz Frankfurta i predstaviti internacionalno priznatog domaćeg producenta! Kao i na prvoj HiddenBG žurci koja se dogodila 2016. nekoliko kilometara od centra grada, pravimo kućnu zabava, sa festivalskih duhom i klupskom atmosferom – POSLEDNJI PUT!

Prodaja karata je u Ljubimcu (Cetinjska 15), po ceni od 500 dinara!

Aktuelne informacije možete naći na Facebook Eventu.

O izvođačima

No_4mat (USA)
Mikhael Villegas se predstavlja kao sajber dečak. Definišu ga Njujork iz kojeg dolazi, kao i dve njegove omiljene igračke – PlayStation i Ableton. On je producent i didžej sa trakom koja je postala standard lo-fi house muzike. “1992” jedna je od onih koju YouTube algoritam nudi svima koji su čačnuli bilo kojeg njegovog savremenika, pa je dostigla milion ipo pregleda bez podrške velikih kanala. Prošle godine, No_4mat je debitovao na Dissolute etiketi, svojom verzijom estetike devedesetih. U Beograd dolazi iz Bruklina gde je svirao sa Baltrom, momkom koji je na poziv HiddenBg-a bio u klubu Drugstore prošlog decembra, na spektakularnom Kišobranovom jubileju.

LUZ1E (GER)
Perjanica čuvene britanske etikete Lobster Theremin čula se na skoro svim prethodnim HiddenBg žurkama. Njeno semplovanja Ariane Grande u “U Kno How I’m Feelin'” kultni je klasik. Ona se vodi mašinama i udara jako, a pravi elektro koji ima spori ritam, samo kada traži dubinu, sve dok ne ode u svemirski esid. Ova mlada devojka iz Frankfurta, dinamiku postiže kombinovanjem teškog basa devedesetih i toplih vokala. Trenutno je posvećena studiranju, pa ne nastupa mnogo. Radiće u Berghainovoj Panorami, pa doleteti na set koji će izvesno postaviti standard za naredne HiddenBg žurke gde god da se one budu održavale.

lelú (SRB)
Slušajući proslavljeni YT kanal Houseum, možda ste primetili trake koje je radio lelú, bez da znate da je reč o momku iz Beograda. Luka je godinama pravio, i sa uspehom objavljivao, Drum&Bass, da bi se 2014. godine prepustio house muzici. Sada kroz nju pravi jedinstveni flert hip-hopa, fanka, diska i esida. Nastupao je na velikim domaćim festivalima, bio rezident brojnih klubova, a sada se fokusirao na produciranje. Ima jedan remiks pod Universal Music etiketom, podršku Mixmaga za svako novo izdanje, ali i planove da sve pozive za gostovanja u inostranstvu uskoro objedini velikom turnejom.

Photos: HiddenBg