Pioneer DJ predstavio “Under a Strobe Lit Sky” dokumentarac

414
Muzički festival

Masivna produkcija, publika iz celog sveta i desetine, ako ne i stotine artista. Današnji festivali su toliko otišli daleko da su neprepoznatljivi u odnosu na njihove početke. Više od hiljadu festivala se održi u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa posetom od 3.5 miliona ljudi. Amsterdam na primer ih je leta 2018. imao 150 i postavlja se pitanje da li je scena prezasićena?

U novom dokumentarcu o muzičkim festivalima “Under a Strobe Lit Sky” muzičari, DJ-evi, promoteri i organizatori festivala dele svoja iskustva i razmišljanja o kvalitetu festivala i onome čemu bi trebali da teže. Neki od ljudi koji su učestvovali tokom nastanka ovog dokumentarca su: Michael i Emily Eavis (Glastonbury Festival), Piers Aggett i Amir Amor (Rudimental), Eats Everything, NERVO, Dave Harvey i Tom Paine (Love International) i još mnogo eksperata iz industrije. Oni raspravljaju o tome kako je zajedničko uživanje u muzici ljudska potreba i kako festivali više ne zadovoljavaju tu potrebu već su otišli i korak dalje dovodeći artiste iz celog sveta koji bi predstavili svoju kulturu i tako ujedinili ljude celog sveta.

U poslednjih nekoliko godina artisti su eksplodirali na svetskoj sceni zahvaljujući pojavljivanju na nekom festivalu. “Festivali su postali mesto gde kada se spoje dobra publika, muzičari i DJ-evi, dovedu do toga da se artistu otvore vrata za nastupe u celom svetu, jer je publika na festivalima iz celog sveta.” – izjavio je David Levy (WME Partner, UK)

U ovoj industriji su ogromni budžeti, vrlo lako se može propasti ili uspeti, bilo da ste artist ili organizator. “Under a Strobe Lit Sky” dokumentarac istražuje ovaj svet i uticaj koji festivali imaju na muzičku industriju.

Featured Photo: Sebastian Ervi