Pioneer napušta DJ biznis?

163
Pioneer DJ

Nakon prodaje preko 85% svog DJ biznisa investicionoj kompaniji KKR & Co. 2015. godine, obe strane su sada u pregovorima da se kompletan biznis proda novim kupcima, prenosi Nikkei Business. U izvještaju se dalje navodi da je ponuda počela sa očekivanom cenom prodaje između 60 i 70 milijardi jena, što je više od 500 miliona dolara u američkoj valuti.

Pioneer DJ, kompanija stvorena nakon prodaje KKR & Co., imala je prihod od preko 200 miliona dolara u 2018. godini, uprkos tome što je matična kompanija ostvarila neto gubitke u 2016. i 2017. Prema Nikkei Asian Review, Pioneer DJ kontroliše između 60 i 70% globalnog tržišta DJ mikseta, gramofona i drugih proizvoda.

Uprkos dominaciji u DJ biznisu, Pioneer je trenutno u restrukturiranju i nedavno je u njega uloženo 930 miliona dolara, a iza svega stoji firma iz Hong Konga “Baring Private Equity Asia”. Japan Times izveštava da je posao uključivao otpuštanje 3.000 zaposlenih, što iznosi oko 15% ukupne radne snage Pioneera.

Uprkos poslovnim problemima, Pioneer DJ i dalje redovno izbacuje proizvode, pa su se u aprilu u prodaji našli “SKUID” i “DDJ-800” kontroler. CDJ plejer ostaje industrijski standard DJ pultova širom sveta.