Na kultnu Exitovu No Sleep binu stižu moćni techno klub Bassiani i legendarni DVS1!

244
Bassiani No Sleep Novi Sad EXIT festival 2019

Dugačak niz sastavljen od vodećih svetskih klubova koji su se u proteklih pet godina predstavili na međunarodno hvaljenoj No Sleep Novi Sad bini EXIT festivala, upotpuniće i pravi globalni fenomen iz glavnog grada Gruzije, već nadaleko poznati klub Bassiani!

Bassiani at #NSNS2019

Klub BASSIANI iz Tbilisija u Džordžiji na #NSNS stejdž Exit Festivala donosi istinski duh UNDERGROUNDA! 🇬🇪U subotu 6. jula razmrdaće nas iskusni DVS1, zvezda u usponu iz Španije JASSS, Live duo Dadub, rezidenti kluba Bassiani Ndrx i Zitto, kao i naš kLaus! 👏Join The Ride: No Sleep Novi Sad at EXIT Festival 2019

Gepostet von Grotto – The Way Of Life. am Mittwoch, 22. Mai 2019

U poslednjih pet godina, ovaj klub postao je poznat širom sveta zahvaljujući beskompromisnom kvalitetu programa, ali i svom aktivizmu zahvaljujući kojem su prošle godine uspeli da okupe preko desetine hiljada ljudi ispred gruzijskog parlamenta u miroljubivom protestu protiv zloupotrebe sile od strane lokalne policije, a koji se spontano pretvorio u najveću žurku koju je Tbilisi ikad video. Ovaj impresivni prizor obišao je planetu u svim udarnim vestima, a klub kojeg su mnogi svetski mediji već opisali kao jedan od najboljih na globalnoj sceni, dobio je i sasvim novu dimenziju.

Na EXIT festivalu predstaviće se u subotu, 6. jula, a predvodi ih njihov danas najpoznatiji rezident i jedan od najčuvenijih underground heroja Zak Khutoretsky, američki DJ i producent rođen u Sankt Peterburgu, svima poznatiji kao DVS1! Ispod zastave sa likom gruzijskog viteza nastupaće i španska producentkinja u strelovitom usponu JASSS, italijanski eksperimentalni techno dvojac Dadub, te sad već svetski priznati gruzijski umetnici NDRX i Zitto, dok će uvod u ovaj techno praznik na Petrovaradinskoj tvrđavi pružiti Exitov No Sleep rezident Klaus!

Udarno ime subotnje večeri u poznatom rovu Petrovaradinske tvrđave biće DVS1 koji je tokom godina izgradio čvrstu reputaciju svestranog umetnika zarazne energije i sirove snage za miksetom. Od prvih izdanja za “Klockworks” i “Transmat” otvorio je vrata ka široj publici i osnovao ne jednu, već dve sopstvene etikete, “HUSH” i “Mistress Recordings”, sve vreme braneći undeground vrednosti uz kolekciju od preko 30.000 ploča!

DVS1 No Sleep Novi Sad Bassiani EXIT festival 2019

Nastavljajući trend versatilnih imena na ovogodišnjoj No Sleep Novi Sad bini, od malena okružena jazz, afričkim i južnoameričkim uticajima, a kasnije i punk i hardcore zvukom, JASSS je razvila unikatan zvuk u želji da razume vezu između muzike i ljudi. Za samo nekoliko godina ova DJ-ica i producentkinja postala je traženo ime klupske scene, što je dalje zacementirala sjajnim albumom prvencem “Weightless” koji, jednako koliko i njeni live setovi, pokazuju njenu neustrašivost.

JASSS No Sleep Novi Sad Bassiani EXIT festival 2019

Do sada neviđen miks audio dizajna i nasleđa bass i dub muzike doneće tandem Dadub koji čine Daniele Antezza i Marco Donnarumma. Pored EP izdanja “Rituals Of Resistance” za Bassiani i saradnje na projektu “In Silent” među imenima kao što je SNTS, ove godine objavili su i ograničenu seriju vinyl izdanja za “Holoton”. Inspirisani naučnom fantastikom i opipljivom silom niskih frekvencija, ovaj duo razvio je sopstveni pravac pod nazivom “post-apocalyptic dub” koji se najbolje doživljava uživo i koji će srčano da odjekuje među zidinama tvrđave na Exitu.

DADUB Live No Sleep Novi Sad Bassiani EXIT festival 2019

Ambijentalna, eksperimentalna muzika, elektro, drum’n’bass i techno – sve su ovo žanrovi kojima Gruzijac NDRX vlada. Ovaj rezident kluba Bassiani kroz deceniju karijere razvio je eklektični pristup koji je nesebično usmerio i ka projektima poput “Stare At DJ”, čiji je osnivač i pomoću kojeg je doprineo višegodišnjem razvoju gruzijske techno scene.

NDRX No Sleep Novi Sad Bassiani EXIT festival 2019

Njegov saborac iz poznatog Bassianija, Levan Tsertsvadze, poznatiji kao Zitto, takođe stiže sa titulom rezidenta ovog kluba, a publici će se predstaviti sa svojim karakterističnim pravcem inspirisanim hipnotičnim technom i detroitskim zvukom koji dolaze do izražaja zahvaljujući njegovim nepogrešivim DJ i producentskim talentima koji su ga i lansirali na listu najboljih DJ-eva 2015. godine od strane Electronautsa.

ZITTO No Sleep Novi Sad Bassiani EXIT festival 2019

Snagu domaće scene još jednom dokazaće i No Sleep rezident Klaus, poznat po hipnotičnim setovima u našim najboljim techno klubovima kao što su novosadski Tunnel ili beogradski Drugstore.

KLAUS No Sleep Novi Sad Bassiani EXIT festival 2019

Jednodnevne EXIT ulaznice odlaze brže nego ikad!
Pojedinačne ulaznice za drugi, treći i četvrti dan EXIT festivala nedavno su imale najjači start prodaje otkako se prodaju onlajn širom planete, a za publiku sa ovih prostora, dostupne su već po ceni od samo 2.690 dinara, što je čak 35% uštede u odnosu na njihove finalne cene. Ulaznice za prvi festivalski dan, 4. jul, kada nastupaju rok giganti The Cure prodaju se po ceni od 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT, dok je cena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara. Još uvek traje i popularna “4+1” akcija, u kojoj društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice za EXIT festival, petu dobija na poklon, a ove četvorodnevne ulaznice trenutno su 6.990 dinara, što je i dalje visokih 45% uštede u odnosu na finalnu cenu! Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix. Na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smeštaj i prevoz.

Photos: EXIT Press