Drugo izdanje Blender All Stars žurke

107
Blender All Stars 2 Barutana

Drugo izdanje Blender All Stars žurke zakazano je za subotu 15. jun, u okviru kojeg će nastupiti jedan od lokalnih muzičkih talenata u usponu, Ilija Đoković, koji se našao na prvoj poziciji Beatport Techno Top 10 liste najboljih izdanja, sa svojom trakom “Atom”, beogradski producenti i DJ-evi Mihajlo i Alexandar Ivković i underground techno dvojac Paragon.

Ulaz na Blender All Stars 2 žurku je besplatan do ponoći, dok je nakon toga cena ulaznice 500 dinara.

Blender All Stars 2 Ilija Djokovic Mihajlo Alexandar Ivković Paragon Barutana

Ilija Đoković važi za jednog od najperspektivnijih producenata i DJ-eva u regionu i spada među mlade zvezde domaće elektronske scene. Domaćoj, ali i stranoj publici, Đoković je poznat po energičnim setovima sačinjenim od “melodičnog i euforičnog techno-a“. Ilijina karijera rapidno ide uzlaznom putanjom, a njegova produkcija uvrstila ga je među sam vrh svetskih izvođača. Prekretnicu u njegovoj karijeri napravilo je izdanje za “Phobiq”, kao i uspešna saradnja sa izdavačkom kućom Monike Kruse – “Terminal M”. Nastupao je na velikim svetskim festivalima poput Amsterdam Dance Event, Untold Festival, Labyrinth Open, Echowaves, EXIT, kao i u kultnim evropskim klubovima Egg, Ambasada Gavioli i De Marktkantine, uz najpoznatija imena elektronske muzike, dok njegove trake puštaju najcenjeniji izvođači poput Adam-a Beyer-a, Tale Of Us, John-a Digweed-a, Pan-Pot i mnogi drugi.

Mihajlo je precizno definisao sopstveni muzički stil od samog početka karijere, koji se može opisati kao: techno u svim oblicima i formama. Nikada se nije okrenuo komercijalnijoj muzici, ostajući veran svom underground zvuku koji je oduvek voleo da sluša. Žudnja za konstantnim napretkom, i želja da podeli svoju muziku sa publikom, naterala ga je da sa lokalne scene pređe na svetsku. Mihajlo je nastupao u najpoznatijim techno klubovima u Evropi poput: U60311, Ministry Of Sound, Sullivan Room kao i u mnogim anderground klubovima po Italiji, Mađarskoj, Austriji, Švajcarskoj, Španiji, Engleskoj, pa čak i u Americi. Poslednji par godina redovno nastupa u Milanu, na čuvenoj Street Parade, kao i na žurkama u toku Sonar festivala u Barseloni. Njegovi setovi su dugi, raznovrsni, mračni, minimalistični, ponekad sirovog zvuka, i uvek su u sintezi sa činelama i dinamičnim perkusijama. Cilj mu je da se poveže sa publikom i podigne atmosferu, stvarajući gotovo nevidljivu razliku između lajv nastupa i digitalnog DJ-inga. Sa željom da beogradsku techno scenu ucrta na svetsku mapu, stvorio je “HEAR IT. FEEL IT. MOVE IT.” organizaciju koja se bavi planiranjem i realizacijom žurki. Ugostili su mnoge techno artiste među kojima su: Perc, Pfirter, Monoloc, Jonas Kopp, Per Grindvik, Inigo Kennedy, Alex Bau, Rebekah, Kobosil, Kr!z, Radio Slave. Mihajlov rad rezultirao je izdanjem za “Black Noise Records” iz Španije, a trenutno radi na nekoliko novih izdanja i osnivanju nove etikete.

Alexandar Ivković je profesionalnu DJ karijeru započeo 2002. godine. Dve godine kasnije pridružio se renomiranoj srpskoj techno organizaciji “Tehnika 8×8”. Radivši na svojim DJ veštinama i produkciji, bio je deo velikih muzičkih festivala i žurki, radeći rame uz rame sa imenima svetske elektronske scene. U poslednjih nekoliko godina, njegov fokus postaje produkcija i kao rezultat toga nastaju izdanja za Loco Dice-ov label “Desolat”, kao i “Bitten”, “Serkal”, “Sanity” i druge izdavačke kuće. Njegova izdanja su podržali Loco Dice, Carl Cox, Umek, Richie Richie Hawtin, Mathias Tanzman, Guti, Anja Schneider. Alexandar smatra da je techno esencija njegove muzike, jaki i groovy taktovi, vokali, dinamika i energija u trakama stvaraju savršenu kombinaciju koja omogućava ljudima da osete muziku. Harmonična kombinacija techno i house muzike je njegov zaštitni znak.

Aleksa i Stefan svoju karijeru započeli su 2016. godine. Nakon godina provedenih u okrilju elektronske muzike, odlučili su da se oprobaju i sa druge strane DJ pulta. Karakteriše ih uvek pozitivna energija i sjajan kontakt sa publikom koju nikada ne ostavljaju ravnodušnom. Ovaj dvojac jeste jedan spoj različitih muzičkih emocija i energija kojima konstantno dopunjuju jedan drugog i kreiraju fuziju ritmova i melodija. House i techno, svetlost i tama, razigran groove i mračna vožnja. Kako njih dvojica sadrže svu pomenutu raznovrsnost, odlučili su da 2017. godine stvore techno alijas pod nazivom Paragon, kojim će publici pružiti nešto snažnije, agresivnije i sirovije. Od klubova Drugstore, Barutana, DOT, preko Tunnel-a do Hangara, delili su pult sa Monikom Kruse, Paulom Temple, Guy J-om, Jeremy Olanderom, Cristian Varelom, Attache-om. Najviše su ponosni na nastup na čuvenom EXIT festivalu.

Facebook Event

Photos: Barutana Press