Eddie Evil Richards i Adam Collins gosti Happy People Serious Fun projekta u Barutani

274
Eddie Evil Richards Adam Collins Happy People Serious Fun Barutana

Pionir britanske house scene i kum tech house zvuka, kako ga mnogi nazivaju, Eddie Evil Richards nastupiće u subotu 29. juna u Barutani, kao specijalni gost popularnog party serijala Happy People Serious Fun. Te večeri pridružiće mu se i Adam Collins, producent i DJ iz Njujorka, kao i predstavnici jedne od pionirskih domaćih DJ organizacija Happy People: Lale, Petar Cvetković i Marko Vuković u specijalnom trostrukom back2back setu i Lukavi.

Happy People Serious Fun Eddie Evil Richards Adam Collins Barutana

Eddie Evil Richards važi za začetnika londonske elektronske scene, zajedno sa Terry Francis-om, budući da su zajedno radili u muzičkoj prodavnici Swag records. Eddie je u to vreme postao ključna figura novog muzičkog pravca i kulturnog pokreta koji je eksplodirao širom sveta. Koliko je značajna figura na britanskoj, a potom i na svetskoj house i tech house sceni najbolje govori činjenica da je od sredine 80-ih pa do danas uključen u svaku knjigu, dokumentarac ili film o elektronskoj muzici, klabingu i rejvovima.

Svoju DJ karijeru započeo je početkom 80-ih godina kada je sa prijateljem nastupao po lokalnim pabovima. Ubrzo je postao rezident kluba Cameden Palace u Londonu, koji je u to vreme bio najsavremeniji britanski klub urađen po ugledu na Njujorški Studio 54. Već od 1988. godine Eddie Evil Richards je nastupao u Heaven klubu u Londonu i u čuvenoj Haciendi u Mančesteru, a takođe je bio rezident legendarnih Clink Street žurki i hedlajner legendarnih UK zabava pod nazivom Sunrise. Kada se upustio u produciranje muzike, njegov klasik “Acidman” iz 1988. godine, dospeo je na UK Top 20. Usledili su jednako uspešni remiksi za Ralphi Rosario, Orbital i The Shamen.

Eddie je svetsku slavu stekao zahvaljujući svom besprekornom miksu deep bass techno-a sa soulful house-om, i to je format koji je negovao tokom čitave karijere, te je s pravom nazvan pionirom tech house-a.

Adam Collins je osnivač jedne od legendarnih izdavačkih kuća – “Euphoria Records”. Od 1996. godine nastupa pod imenom projekta OMNI A.M. koji je bio prepoznat od strane magazina URB, Muzik i XLR8R, i koji je ubrzo stekao svoje kultne pratioce. Od tada Adam i njegov DJ kolektiv House on Mute su rado viđeni gosti širom naše planete, u klubovima i na festivalima kao što su: Output, Space Ibiza, Mysteryland USA, Club Der Visionaere, Burning Man.

Facebook Event

Photos: Bautana Press