Danski producent i DJ Kölsch 23. avgusta u Barutani

130
Kölsch

Danski producent i DJ Kölsch, koji je prodaje milione ploča širom sveta, će po prvi put nastupiti pred beogradskom publikom, u petak 23. avgusta, u Barutani.

Kolsch-ov rad je redefinisao pravila techno produkcije, usmeravajući je u jednom melodičnom, emotivnom pravcu. Za njega je izdavačka kuća “Kompakt” savršen dom. Objavio je dva albuma “1977” i “1983” za ovaj cenjeni label, nastavljajući tradiciju izdavanja revolucionarnih izdanja svog žanra.

Kölsch Barutana
Photo: Barutana Press

Kolsch-ov prvi značajniji album “1977”, pun je vanvremenskih traka kao što su “Loreley”, “Opa”, “Oma” i “Goldfich”, i označava godinu njegovog rođenja i inspirisan je njegovim raznolikim kulturološkim odrastanjem. Taj album je produkt svega što ga je oblikovalo u čoveka, čudne ideje i koncepti koje je tada, u tom periodu imao. Sa druge strane, album “1983” je inspirisan putovanjima. Elegantan, slikovit i energičan, album uvlači slušaoca u Kolsch-ov svet klasičnih kompozicija i modernih zvukova, uz dodatak gudačkog orkestra Gregor-a Schwellenbach-a koji se savršeno spaja sa Kolsch-ovim bitovima i perkusijama, pružajući jednu do tada nezamislivu techno simfoniju.

Serijom nastupa na vodećim festivalima i po klubovima Kolsch je nastavio svoju globalnu dominaciju, koju uključuju i čuvene DC 10 i Berghain setove, kao i Cercle Music live stream za oko osam miliona ljudi sa vrha Ajfelovog tornja. Njegov remiks trake “Hell to the Liars” za London Grammar bio je letnji hit 2017. godine, a posle albuma “1989” usledila je svetska turneja od Majamija preko Berlina do Melburna i ostalih svetskih metropola.

Osnovao je izdavačku kuću “IPSO” 2018. godine sa sedištem u Kelnu, a od tada je proširio svoj brend na Majami, Watergate u Berlinu i čuveni ADE. “Započeo sam svoju IPSO rezidenturu u legendarnom Gewolbe klubu u Kelnu” kaže ovaj eklektični producent. “Tamo sam imao puno fantastičnih žurki u protekle dve godine, i došlo je vreme za ekspanziju.

Kolsch je bio hedlajner main stage-a na Tomorrowland-u prošle godine, a preko leta je imao sjajne nastupe na Ibici u klubovima ANTS, Hi Ibiza, Amnesia, Resistance i Circoloco.

Nakon sjajne saradnje sa legendarnim Sasha-om na “The Lights”, usledilo je izdanje za “IPSO” i kompilacija “fabric presents”.

Ograničen broj ulaznica je u prodaji putem Ticketvision i Gigstix prodajnih mreža, po promo ceni od 890 dinara za parter i 1.290 dinara za VIP.

Facebook Event

Featured Photo: Jos Kottmann