Henry Saiz 27. septembra u Barutani

146
Henry Saiz

Španski DJ, producent i Live Act umetnik Henry Saiz nastupiće po prvi put u beogradskoj Barutani u petak 27. septembra, u okviru vikenda zatvaranja.

Domaća publika imala je prilike da se upozna sa Saiz-ovom produkcijom kroz dva neverovatna Live nastupa sa bendom, koje je imao tokom prethodne dve godine u Beogradu.

Henry Saiz Barutana 2019

Henry Saiz je muzičar koji prevazilazi trendove i formule kako bi stvorio posebnu vrstu muzike koju je teško opisati, ali je lako zavoleti i u njoj uživati. Kao jedan od najtalentovanijih na elektronskoj muzičkoj sceni, Henry Saiz napravio je jedinstven put u svojoj muzičkoj karijeri dugoj preko jedne decenije, izdvojivši se specifičnim zvukom u kojem kombinuje uticaje klupske muzike i širokog spektra muzičkih stilova kao što su pop 80ih i progressive rock. Muzika koju je komponovao uvek je bila ispred svog vremena.

Henry je veoma brzo privukao pažnju engleskih giganata kao što su “Reinassance”, “Global Underground” i “Bedrock”. Njegova izdavačka kuća “Naturasonoris” osvojila je priznanje za najbolji lejbl 2011. od strane Deejay Magazine-a. Henry-jev fantastični remiks trake “Lamur” od Guy J-a bio je prvi Essential New Tune u Pete Tong-ovoj emisiji na BBC Radio 1.

Iste godine, Saiz je pozvan da uradi miks za prestižni “Balance”. To je bio proces pri kom je koristio ploče, kasete, trake sa kolutom i preko 100 snimaka koje je napravio kao dečak. Ovaj miks je postavio nove repere kvaliteta, dok mnogi i dalje smatraju da je baš taj miks najbolji koji je “Balance” objavio.

Poslednjih godina, Henry-jev impresivni raspored ga je doveo do raznovrsnih lokacija širom sveta, nižući velike uspehe, uključujući pohvale od strane kritičara i publike festivala kao što su Sonar, Creamfields, Ultra Miami, Global Gathering i Benicassim.

Nakon dugačke liste uspešnih izdanja i neprestanih svetskih turneja, Saiz je svoj prvi LP izdao 2013. godine i nazvao ga “Reality is for those who are not strong enough to confront their dreams”. Album je oličenje dvogodišnjeg rada u studiju i sadrži 17 numera koje uvlače slušaoca i vode ga na putovanje kroz Henry-jevo tumačenje elektronike – slušanje koje će vrlo moguće iznenaditi kako postojeće, tako i njegove nove fanove.

Paralelno sa nastupima i produciranjem muzike, Saiz je pokrenuo i radijsku emisiju “The Labyrinth” koja iz dana u dan ima sve više slušalaca.

Prošle godine objavio je audio-vizuelni projekat u okviru kojeg je snimio 10 pesama na 10 različitih i neobičnih lokacija širom sveta, zajedno sa bendom. Koncept ovog albuma je da materijalizuje esenciju svakog mesta i pretvori je u pesmu. Neke od avantura na tom putovanju su bile snimanje zvuka sintisajzera unutar piramida u Egiptu, komponovanje teme tokom šetnje nacionalnim parkom u kome raste neobično Džošua drvo, pravljenje pesme u Tokiju uz pomoć virtuelnih pevača, sviranje bubnjeva u vulkanskim pećinama na ostrvu Lanzarote i techno jam session sa pripadnicima Massai plemena.

Prodaja karata putem Cooltix Srbija online prodajnog mesta.