Vikend u Barutani – Blender All Stars 5 i Roll The Drums specijal uz Commix-a I DRS-a

111
Barutana Beograd 2019

Predstojeći vikend u Barutani ljubiteljima klupskog zvuka donosi raznovrsan muzički program, od tech house-a, do drum’n’bass-a. Petak 16. avgust rezervisan je za peto izdanje Blender All Stars žurke, u okviru koje će nastupiti tech house DJ i producentski dvojac Wise D & Kobe, Roxa – mladi i perspektivni predstavnik nove generacije domaće elektronske scene, kao i Jovan Vučetić.

Blender All Stars 05 Barutana

Britanski producent i DJ Commix, nastupiće u subotu 17. avgusta u Barutani, u pratnji MC-ja DRS-a, u okviru serijala žurki Roll the Drums. Ovom ekskluzivnom nastupu pridružiće se domaća podrška – Rahmanee i Wikluh Sky, kao i domaćini događaja – Džonidža i Don Dada.

Commix DRS Barutana 2019

Commix je 170bpm kreativni dom za Džordža Levingsa, i sinonim za ono najbolje u budućnosti drum’n’bass-a. Počevši kao trojac, Commix su izdavali muziku za vodeće drum’n’bass lejblove, od ranih 2000-tih, kada su se istakli na sceni. Njihov debi album “Call To Mind” je prvi solo album za legendarnu kuću “Metalheadz”, a vodeći singl “Be True” je odavno zauzeo poziciju u istoriji ovog žanra, kao jedna od najvećih himni te muzike, dok je sam album bio neverovatno prihvaćen od strane cele scene i smatra se za jedan od najboljih izdanja svih vremena.

Nakon što je eksperimentisao sa house i techno pravcima, pod alijasom Endian, i objavio izdanja za veoma cenjene izdavačke kuće “NonPLus+” i “Electric Minds”, Džordž se vratio kao Commix sa novim pogledom na sam proces kreiranja muzike – manje semplova, a više hardvera sa fokusom na dizajn zvuka. Objavio je dosta nove muzike za “Metalheadz” i druge vodeće lejblove, a radi i na drugom albumu.

Comix
Comix

Kao DJ fokusira se na duboke, eksperimentalne i muzikalne zvuke. Koristeći se bogatim iskustvom kako iz drum’n’bass-a, tako i iz 4×4 žanrova, Commix spaja ove stilove u jedan opčinjavajući miks, prkoseći žanrovskim podelama i kategorizacijama, što ga drži na vrhu liste najcenjenijih drum’n’bass DJ-eva.

Kao solo umetnik, DRS već ima dva albuma, EP-jeve i veliki broj saradnji iza sebe. Njegova muzika oslikava njegov pogled na život, budući da je kreativac koji se bavi raznim disciplinama: muzikom, filmom i slikarstvom. DRS-ov umetnički uspeh između ostalog, istaknut je mnogobrojnim nagradama u drum’n’bass žanru, kao što su najbolji MC, najbolji vokalista, kao i učešće na “Still Standing” remix izdanju koje je proglašeno za najbolji remiks. Često je prvi izbor za hosta nekih od najboljih izvođača, od Calibre-a do Toddla T-ja.

Za petak je ulaz besplatan do ponoći, dok je nakon toga cena karte 500 dinara. Ulaznice za subotu su dostupne na putem Cooltix onlajn prodajne mreže, kao i na svim Ticket Vision i Gigs Tix prodajnim mestima, po ceni od 790 dinara.