13 godina Retro Trance serijala

218

Ove sezone Underground Sound Of Belgrade radi udruženim snagama sa Goa Experience organizacijom, kao što je i najavljeno na GEXVIII žurci. Radiće se naizmenično, a obe organizacije imaće po dva gosta na događaju.

Za trinaestogodišnjicu Retro Trance serijala, 7. decembra u klubu TrezoR, obezbedili su jako lep line up, SUN Project i Darshan.

Darshan je oformljen 1995, kao duo, koji su činili Grant Collins i Mark Robinson.

Već prvim izdanjima i zvukom koji je tada bio vrlo inovativan skreću veliku pažnju i privlače jake izdavače. “Flying Rhino”, kao matični label, pored nekoliko ključnih singlova izdaje i oba albuma, “Awekening” i “Spectra”. “Awakening”, izdat 1998. je postavio novi standard psychedelic muzike, pravi masterpiece koji je i danas jako cenjen kod većine ljubitelja takvog zvuka.

Posle izdavanja prvog albuma, Darshan nastavlja sa radom kao solo projekat Grant Collinsa i već sledeće godine izdaje drugi album, “Spectra”, sa kojim već drastično menja svoj zvuk, ali i ostaje veran prethodnim izdanjima.

Darshan

Iako im je matični label bio “Flying Rhino”, imali su izdanja za “Dragonfly Records”, “Phantasm”, “Tetsuo”, “Transient”.

Posle velike pauze, Darshan je ponovo aktivan, kao i “Flying Rhino” label, iako stilski promenjen zvuk, približen novom dobu i produkciji, polako skreće sve veću pažnju, tako da se nadamo daljim izdanjima ovog sjajnog projekta.

SUN Project je originalno nastao kao heavy metal trio, koji su činili Marco Menichelli, McCoy & Matthias Rumöller. 1992. godine odlaze u Indiju, Goa, posle čega su počeli da eksperimentišu sa elektronskom muzikom. 1996. godine zvanično postaju SUN Project i potpisuju za tada verovatno i najveću nemačku psychedelic trance etiketu, “Spirit Zone”.

Slede albumi “Drosophila” (1997), “Macrophage” (1998), “Zwork” (1998), “Paranormal” (2000), “Guitar Trax” (2001) i “Sexperimental” (2003).

Od 2011. godine, McCoy nije član projekta i SUN Project postaje duo.

Sun Project

Ovog puta nam u goste dolazi Matthias, koji će nas svojim retro setom podsetiti njihovih prvih izdanja iz zlatnog doba Goa/Psychedelic Trance muzike.

Domaću podršku pružiće Filip Nikolaević, Mark Panic, Mića i DaPEACE.

Full fluo decoration by PSYLOCYBE DECO.

Karte su u pretprodaji po promo ceni od 900 rsd. Broj karata je ograničen! Možete ih nabaviti na sledeće načine: online putem ovog linka, u prostorijama DD Tickets (Strahinjića Bana 22, Beograd) i u svim WinWin i Emmi prodavnicama širom Srbije.

Facebook Event