Richie Hawtin u klubu Drugstore

230

Stvari teško da mogu biti bolje za klabing Beograda: jedan od omiljenih techno promotera, Apgrade, otvara novu sezonu ekskluzivnim setom Richie Hawtin-a u omiljenom beogradskom techno hramu – klubu Drugstore. Kako je moguće da jedno od najvećih techno imena niotkuda nastupa u klubu ove veličine, pitate se? Odgovor sledi u nastavku, a u međuvremenu, uz informaciju da DJ podršku pružaju lokalne vedete Schwabe i Lag, preporučujemo da požurite na blagajnu.

Ograničen broj ulaznica dostupan je na prodajnim mestima i online servisima Gigstix.com, Tickets.rs i ResidentAdvisor.net po prvoj ceni od 1.250 RSD.

Richie Hawtin Schwabe Lag Apgrade Drugstore

Po mnogo čemu jedinstvena figura detroitskog i predvodnik globalnog techno-a, Richie Hawtin je duboko privržen svojim izvornim idejama inovacije, promene, iznenađenja – u muzici koju kreira i potpisuje svojim imenom ili nekim od brojnih pseudonima, kao i naprednoj tehnologiji koju nesputano i pionirski koristi i promoviše. Svojim principima Richie je ostao dosledan i u brojnim live i DJ varijacijama: u okviru ENTER ili CLOSE koncepta, retkih ali nezaboravnih Plastikman nastupa na probranim događajima (SONAR, Mutek, Time Warp) ili nesvakidašnjim lokacijama (Gugenhajm muzej), periodičnih turneja za M_nus ili Plus 8, festivalskih setova za desetine hiljada fanova ali i DJ gigova u intimnom klupskom okruženju, lišenih konceptualnih okvira, usmerenih na provereni spoj energije prvorazrednog tehna i uzavrelog plesnog podijuma.

Richie Hawtin by Kasia Zacharko
Richie Hawtin | Photo: Kasia Zacharko

Vođen kriterijumima i inspiracijom koji su mu omogućili ovakvo bogatstvo izbora i balans u karijeri, Richie je odabrao Drugstore kao mesto povratničkog nastupa u Beogradu što nama, ovdašnjoj publici, nesumnjivo donosi retku privilegiju, ali i simboliku zajedničkog povratka korenima techno-a u ovom autentičnom underground prostoru.

Schwabe by Lule
Schwabe | Photo: Lule

Uz Richie Hawtina nastupiće i Schwabe – jedan od kreatora Disco Not Disco večeri, svestrani DJ, poznat i po autorskom angažmanu u duetu Kompleks i bendu Tapan koji ima vrlo zapaženu internacionalnu karijeru. Program na glavnoj Drugstore bini zatvoriće Lag – predstavnik novije generacije domaćih techno producenata sa izdanjima za etikete Mord, Elements, THEM, pre svega DJ sa nesvakidašnjim senzibilitetom i jedan od favorita sa domaće scene kojeg još uvek nismo imali prilike da slušamo na Apgrade žurkama.

Lag
Lag | Photo: Promo

Tokom prethodnih 6 sezona Apgrade je beogradskoj publici predstavio brojne umetnike iz samog vrha svetske elektronske scene kao što su Laurent Garnier, Sven Vath, Solomun, Maceo Plex, Tale Of Us, Nicolas Jaar, Seth Troxler, Moodymann, Ben Klock, Modeselektor, Amelie Lens, Helena Hauff, Recondite ali i nove talente ili proverene selektore iz underground sfere, pomenimo i neke od njih – Fjaak, Vril, Kobosil, Orpheu The Wizard, Skee Mask, Daniel Miller, Michael Mayer, DJ Tennis, Radio Slave, Mathame.

Apgrade Drugstore 2019 by Benny - Take A Moment
Apgrade @ Drugstore 2019 | Photo: Benny – Take A Moment

U životu Apgrade-a ova godina treba da donese kombinaciju novog i starog, velikog i malog, događaja festivalskog formata kao i uzbudljivih nastupa u manjim, intimnijim prostorima. Uzbuđenja slede, budite sa nama i u 2020!

Za vesti o novim gostovanjima, pratite Apgrade na sajtu kao i na Facebooku i Instagramu.

Facebook Event

Featured Photo: Al González (Positiv Light)