Spotify pokrenuo “COVID-19 Music Relief” projekat

108
Spotify Covid 19

Spotify je objavio inicijativu za prikupljanje sredstava putem “COVID-19 Music Relief” projekta. Oni su obećali da će donirati do 10 miliona dolara, a novac će dobiti tri organizacije koje podržavaju muzičare, tekstopisce i vlasnike prava tokom krize.

Organizacije MusiCares (US), PRS Foundation (UK) i Help Musicians (UK) već su dobile novac iz Spotify fonda, a za svaku donaciju koju dobiju ove organizacije putem ovog sajta, Spotify će uplatiti još toliko do iznosa od 10 miliona dolara.

Streaming platforma opisuje svoju novu kampanju prikupljanja sredstava kao pokušaj da pojača napore tri organizacije u borbi protiv efekata virusa na industriju. Oni takođe planiraju saradnju sa drugim dobrotvornim organizacijama širom sveta na sličan način.

Na koji način funkcionišu ovi fondovi?
Help Musicians je nezavisno UK udruženje za profesionalne muzičare. Osnovali su svoj “Coronavirus Hardship” fond koji služi muzičarima u hitnim situacijama.

PRS Foundation iskoristiće sredstva za podršku tekstopiscima, vlasnicima prava i producentima sa 500 do 750 funti kada im je to najpotrebnije.

Dobrotvorna fondacija MusiCares pruža pristup mreži brze pomoći muzičarima, a ima i poseban fond za one koji su pogođeni virusom.

Kako pristupiti ovim sredstvima?
Detalji o tome dostupni su na njihovim sajtovima. Spotify je takođe najavio da rade na novoj funkciji koja će umetnicima omogućiti direktno prikupljanje sredstava tokom ovog perioda krize. “Uskoro ćemo umetnicima pružiti mogućnost da odvedu slušaoce do stranice za prikupljanje sredstava na njihovim profilima, a mi sa ovim donacijama ne bi imali ništa.” – izjavili su iz kompanije