SoundCloud i Twitch omogućavaju artistima da zarađuju od Streaminga

175
SoundCloud Twitch Affiliate

Kao što smo videli preko vikenda, gomila artista okrenula se Live Streamingu kako bi ostala u kontaktu sa svojim fanovima.

Zbog toga se SoundCloud udružio sa Twitch platformom, tako da svi SoundCloud Pro, SoundCloud Premier i Repost korisnici mogu početi zarađivati novac od svojih Twitch streamova putem Affiliate programa.

Sada se, gde god da se nalazite, možete povezati sa milionima fanova i biti plaćeni za svoj rad.

Evo kako možete započeti danas:

01. Podesite Twitch nalog

  • Svi SoundCloud Pro, SoundCloud Premier i Repost korisnici mogu se prijaviti za nalog na twitch.tv. (Predlažemo da koristite vaš SoundCloud username kako bi vaš brend bio konzistentan na svim kanalima)
  • Kada kreirate vaš nalog, ispunite ovaj obrazac i Twitch će povezati vaš kanal sa Affiliate programom, omogućavajući vam da odmah zarađujete od streamova. (Twitch će vam poslati mail za njihov Affiliate program u roku od nekoliko dana)
  • Kada se prijavite, posetite stranicu sa podešavanjima da biste popunili svoj Twitch nalog slikom, biografijom i SoundCloud adresom kako bi vas novi ljudi mogli pratiti.

02. Proverite svoju opremu

  • Da biste išli uživo, trebaće vam Windows ili Mac računar sa kamerom i mikrofonom, kao i USB audio interfejs za snimanje zvuka.
  • Možete da koristite Twitch Studio za Windows ili OBS za Windows i Mac kako bi pripremili svoj stream.
  • Čekirajte i Twitch Music: Getting Started vodič sa raznim preporukama za početnike.

03. Budite plaćeni i promovišite svoje “live” nastupe

  • Kada dobijete Affiliate opciju fanovi se mogu pretplatiti na vaš kanal za gledanje bez oglasa i dobiju dodatne pogodnosti.
  • Takođe možete da imate oglase na svom kanalu, povežete se sa prodavnicama muzike i omogućavate fanovima da direktno doniraju.

Pristup statusu Twitch Affiliate dostupan je od danas svim korisnicima SoundCloud Pro, SoundCloud Premier i Repost bez dodatnih troškova. Vaš zahtev za ovaj program pregledaće živo biće i može se desiti da vam zahtev ne bude odobren. Zato je najbolje da se dobro informišete oko uslova koje morate ispuniti pre nego što podnesete zahtev.