Upoznajte talentovanog domaćeg producenta – andreja/JOVOVICH

193
andreja JOVOVICH press photo

andreja/JOVOVICH je momak iz Beograda, rođen 15. marta, 1994. godine. Početak interesovanja za muziku kreće sa pozajmiljivanjem gitare od brata od ujaka i željom da stvara svoju muziku. 2012. upisuje SAE Institut, smer za muzičku produkciju.

Raspadom metal benda Sól (prvi ozbiljniji muzički projekat) 2017. upušta se u svoju solo karijeru pod svojim imenom “andreja” i osniva Helios Kolektiv kao skupinu producenata istomišljenika i ostalih umetnika, koja istovremeno funkcioniše kao digitalna etiketa sa svojom distribucijom.

2018. izlazi prvi singl ja se vozam sa propratnim spotom, koji stvara blage talase na domaćoj underground sceni. Celu 2019. godinu provodi radeći na albumu prvencu geto tehno koji izlazi u maju 2020, zajedno sa spotom za istoimenu numeru.

U novembru 2019. se dogodio njegov prvi live nastup na već famoznom Hali Galiu u klubu Drugstore u Beogradu. Tu su po prvi put predstavljene sve pesme sa tada neizdatog albuma. Nastup nailazi na odličan odaziv publike i andreja biva pozvan da nastupa na velikoj prolećnjoj Kišobran žurci, kao i SAE Alumni Showcase-u. Nažalost, oba ta događaja su otakazana zbog vanrednog stanja usled Korona virusa u Srbiji.

Krajem 2019. se prvi put upušta u potpuno producentske poduhvate (iako je već producirao nekoliko numera za svoj album) pod drugim imenom. Tada stupa u svoje partnerstvo sa Borgom (aka Ivan Belosevac) i nastaje njihov producentski duo Borga & JOVOVICH.

Luka Rajic – Ludim (Prod. by Borga & JOVOVICH):

Njihov prvi projekat je produciranje EP-a za francuskog izvodjaca David Aurelian-a. Posle toga Luka Rajić stupa u kontakt sa njima, i pravi svoj prvi singl. “Ne Izlazis Mi Iz Glave” izlazi kao Lukin prvi singl, koji nailazi na veliki uspeh u undergroundu srpske scene. Odmah posle toga Luka im poverava produciranje svog kompletnog albuma prvenca. U septembru izlazi drugi Lukin singl, koji potpisuju Borga & JOVOVICH, “Ludim”, koji dobija jos bolju reakciju od publike, koja hvali neobični, ali pristupačni stil muzike.

andreja @Facebook
andreja @Instagram
Helios Kolektiv @Facebook
Helios Kolektiv @Instagram