dRUMELODY objavo nov album „Freedom of Imagination“

dRUMELODY

dRUMELODY aka Berin Tuzlić iz Sarajeva multmedijalni umetnk koji je na prvi beat očarao beogradsku publku albumom „Hyperbola“ vraća se na scenu sa novim album pod nazvom „Freedom of imagination„.

Ovaj novitet predstavlja nestvarno skladan spoj prirode i tehnologije dovodeći nas u Nov život.

Prema rečima našeg čuvenog artista Dekija Milićevića „Berin Tuzlić aka dRUMELODY se po mom mišljenju svrstava među umetnike koji se ne libe da pokažu svoju širinu kroz svoj rad tako da i na njegovom poslednjem albumu ‘Freedom of Imagination’ možemo da čujemo sklop različitih žanrova kroz njegovu specifičnu audio prizmu. Odličan posao zaista„.

Nov album predstavio je čarolijom šume, one koja umiruje i živi kroz nas. Tada nema razloga za previše reči. Već samo uživanje u šumskim zvucma. Po tome je nazvao svoj novi spot za micro house traku „Don’t Speak“, kako Dejan Milićević kaže „sa jako dobro osmišljenim deonicama i aranžmanom koji zaista slušaoca ostavlja bez teksta. Dopada mi se taj momenat gde ne slutim šta je u sledećem paternu već čekam iznenađenje. Iskusni house u veoma modernom produkcijskom ruhu i potpuno dance floor friendly„.

Ceo album možete pronaći na platformi YouTube gde je spotom u šumi velika vrata otvorio „Slobodi maštanja“.

Spot je, po Bernovm rečima, sniman u blizini njegove kuće u Sarajevu tako da nije ni čudo odakle dolazi sva ta magija traka različitih karaktera, koja prosto opija slušaoca. Jednom rečenicom, zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnm.

Nakon svega došlo je vreme za šumu. Mnogi su to shvatili, konačno razumeli. Šuma daje slobodu i zdravlje.„- kaže ovaj umetnk.

Deki Milićević je kroz svoju recenziju albuma dao svoje mišljenje.

„Album otvara traka ‘Newland’ koja je pop electro break moderna numera sa repetitivnim vokalom koji se pojavljuje kao odgovor na electro noize sinteze praćene odlično programiranom ritam sekcijom. I baš kod pominajanja širine artista već druga traka ‘Block’ je potpuno drugi stil i tu je dominantan old school beat sa TB303 uz koji možemo da zamislimo klince u Brooklynu 80ih godina prošlog veka kako đuskaju break dance uz veliki Boom Box kasetofon, odličan odabir semplova kojima je potuno dočarana atmosfera tih vremena. Naredne dve numere ‘Programatic’ i ‘Radiokiller’ bih svrastao žanrovski u dub, dub step, bass music sekciju sa primesama noize i jako dobrim programiranjem bass linija, svakako nešto za ukus mlađim generacijama i ljubiteljima novijih trendova u produkciji.

Na pitanje kako dolazi do neobičnih naslova za svoje trake dRUMELODY kaže da mu pesma nakon kompletnog završetka to sama kaže. Poput trake „Elephant“ koja će svakako mnogima privući pažnju, jer, prema Berinovm rečima, tako slon zapravo i živi.

Beogradska publika već je imala u više navrata prlike da čuje dRUMELODY uživo i doživi pravi elektro spektakl uz specifične sntetički elektronske vokale. Na svojstven način, autentično kako samo Berin ume spaja DJ-ing, električni bubanj i vokale stvara jedinstvenu LIVE verziju koju treba doživeti.

Deki je za ovaj album izjavio da su sound i produkcija po njemu čista desetka i sve trake zvuče svetski, Berin je ostao na visini zadatka i ovom prilikom je dao slušateljima jedan odlično upakovan i žanrovski interesantan album.

Zato na sledećem nastupu u Beogradu nikako nemojte propustiti da čujete nešto potpuno drugačije, osetite vibracije koje uvode u „Slobodu maštanja“ i prepustite se plesu užvajući u jedinstvenom performnsu!

Featured Photo: Press

Prethodni tekstO KLABINGU: Katarina Vlasak | Grotto video intervju
Sledeći tekstSinoć je u Barutani završeno prvo Let’s Mix It DJ takmičenje