Popuštanje mera po fazama, uskoro i plan za otvaranje klubova

Barutana Beograd 2019

Najavljiene pogodnosti za građane Beograda, koji su primili drugu dozu vakcine protiv korona virusa, počeće da se realizuju od sledeće nedelje, rekao je za Blic zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako je pojasnio, prvo se kreće sa popustima za pozorišne predstave, a umanjenje će iznositi 30 odsto.

Imao sam sastank i sa event industrijom, očekujem da u ponedeljak ili utorak izađemo sa predlogom mera kako da se održavaju manji događaji do 50 ljudi“ – rekao je Vesić i naglasio da je to sve rađeno u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje.

Kako dodaje, ide se i sa tim kako bi mogli sa radom da krenu i noćni klubovi uz poštovanje mera.

Sada se pripremamo i za to kako da se organizuju festivali i kongresi“ – rekao je Vesić.

On je najavio i da će u ponedeljak na novom sastanku sa event industrijom učestvovati i kabinet premijerke Srbije Ane Brnabić.

Kada budemo dobili konačno i za predlog mera za održavanje festivala i kongresa, izaći ćemo pred Krizni štab i predložiti da se to usvoji“ – rekao je zamenik gradonačelnika.

Naravno, dodao je, sve to zavisi od epidemiološke situacije.

Ali ono na čemu je event industrija insistirala, a ja mislim da su u pravu, to je da izađemo sa janim planom, kao što su uradili u Izraelu i Velikoj Britaniji – recimo, 15. maja ćemo uraditi to, 1. juna to… Paktično da se ide na popuštanje mera po fazama. Jer oni moraju da znaju unapred nekoliko meseci kako bi planirali događaje“ – objasno je Vesić.

Prema njegovim rečima, ono što je obećanje, to je da će Grad Beograd sve svoje prostore, kao što je recimo Tašmajdan, tokom ove godine dati po ceni koštanja, odnoso bez ijednog dinara zarade. Osim toga, to što treba da plate, mogu na 12 rata.

Praktično da ih zakup pre koncerta ne košta ništa, kako bi podstakli da što pre počnu da se vraćaju koncerti i događaji i da počnemo da živimo normalno – istakao je i dodao da bi i građani za te koncerte takođe imali 30 odsto popusta.

Prethodni tekstPrijavljivanje za drugo izdanje Let’s Mix It takmičenja je završeno
Sledeći tekstObjavljeni Headlineri Moondance Festivala 2021 LTD