Objavljeni Headlineri Moondance Festivala 2021 LTD

Moondance Festival

Moondance Festival 2021 LTD objavio je headlinere za osmo izdanje koje uključjuje čak 5 događaja!

Osim dve glavne večeri 30. i 31. 07. ove godine u trogirskoj kuli Kamerlengo, ekipa iza Moondance Festivala pripremila je Warm Up, Pirate Boat, kao i oficijelni After Party.

Headlineri ovogodišnjeg izdanja
Ako je nekad i bila tajna, veza između Moondancea i Berlina je danas sve osim toga. Moondance, vodeći i nagrađivani regionalni underground techno festival, i Berlin, glavni grad techno muzike, odavno se javno vole.

Saradnja s najznačajnijom institucijom techna, klubom Tresor, počela je još 2016. kada je ekipa Moondance Festivala organizovala prvo Tresor gostovanje u Hrvatskoj povodom 25 godina kluba. Sledeća godina dovela je Tresor na Moondance i ta saradnja traje i danas. Ovogodišnje izdanje donosi čak 5 berlinskih headlinera od kojih troje predstavljaju boje Tresora.

CYRK – Live (Berlin)
Handmade (Tresor / Same Bitches / Berlin)
Madalba (Tresor / Berlin)
Pascal Hetzel (Berlin)
The Analogue Cops – Live (Tresor / Berlin)

CYRK projekat iza kojeg stoje Sammy Goossens i Pascal Hetzel je po mnogim relevantnim magazinima, odličnim izdanjima na prestižnim etiketama, kao i vanserijskim Live nastupima, jedan od trenutno najzanimljivijih electro/techno dua, ne samo u Berlinu, već i mnogo šire. Electro i broken techno izdanjima pomeraju granice preporođenog žanra na čijem vrhu trenutno stoje. Ovo će biti njihov premijerni nastup u Hrvatskoj i regionu.

Handmade još od 2009. godine je rezident kluba Tresor, ali i još jedne kultne berlinske večeri – „Same Bitches“. Ovoga zaljubljenika u crnu plastiku kojoj je do danas ostao veran možemo bez ikakve sumnje staviti u rubriku The Art of DJing. Njegov jedinstven i sofisticiran pristup miksanju i spajanju različitosti u smislenu celinu, nadaleko je prepoznat i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pa tako ni Moondance publiku koja ga je već tri puta nagradila gromoglasnim odobravanjem.

Madalba po zanimanju hirurg traumatologije, nije ništa manje precizna kada je reč o mixanju ploča za DJ pultom. Njeni eklektični i istovremeno energični nastupi odavno su zapali za oko i uvo kako kritičarima tako i publici, što joj je omogućilo rezidenturu u Tresoru i brojne nastupe na underground techno događajima. Iako je bila planirana i za ranija Moondance izdanja, zbog spleta okolnosti ovo će biti njen premijerni nastup na Moondanceu.

Pascal Hetzel – još od preseljenja 2013. godine u Berlin je DJ, producent i Live izvođač koji je stalno prisutan na berlinskoj techno sceni. Nakon uspeha prvih izdanja, Pascal se posvetio skupljanju mašina i usavršavanju rada na njima secirajući ih do najsitnijih detalja. Inspirisan klasičnim techno i electro zvukom, zajedno sa usvojenim veštinama upravljanja mašinama, Pascal stvara karakteristični zvuk koji izdaje na etiketama: Caduceus Records, Expansion Unit, Constant Variables i Eye Teeth. Nedugo zatim udružio se sa Sammyjem Goossensom i tako je nastao CYRK. Pascalov DJ nastup je prožet old school elementima upakovanim u moderno ruho.

The Analogue Cops – od njihovog prvog nastupa na Moondanceu odmah je bilo jasno da je to ljubav na prvi pogled (ili bolje rečeno takt). Marieu i Lucretio, Italijani sa berlinskom adresom su analogni policajci u potrazi za savršenim analognim zvukom. Ovi Tresor rezidenti nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Njihov sirovi zvuk mašina oslonjen na originalni techno zvuk, u kombinaciji sa energijom kojom zrače na nastupima jednostavno obaraju s nogu i najupornije skeptike. Pri kreiranju ovogodišnjeg Line Up-a, prirodno se postavilo pitanje: „Kakav bi to Moondance bio bez analognih policajaca?

Moondance Festival je dobitnik brojnih priznanja i nagrada među kojima se ističu nagrade za najbolji hrvatski techno festival i najbolji boutique festival. Čuveni magazin Forbes ga je proglasio za jedan od sedam festivala koji se moraju posetiti.

Moondance je intenzivna čulna avantura za svakog posetioca i san svakog technoljupca. Savršena kombinacija prošlosti, sadašnjosti i budućnosti techna u čarobnom ambijentu srednjovekovne kule Kamerlengo.

Epidemiološke mjere!
Moondance je jedan od retkih evropskih događaja koji je dobio dozvolu za prošlogodišnje održavanje. Uz pridržavanje svih epidemioloških mera Festival je u redukovanom obliku uspešno održan uz pohvalu HZJZ. Optimisti smo da će prilike dopustiti najmanje ponavljanje prošlogodišnje izdanja.

Za sve informacije pratite naše objave na sajtu i Facebook stranici. Ograničen broj regionalnih ulaznica, sa aktuelnim prolećnjim popustom od 30% na Extreme Pass za svih 5 događaja potražite od 5. aprila putem ovog linka.

Featured Photo: Moondance Festival Press

Prethodni tekstPopuštanje mera po fazama, uskoro i plan za otvaranje klubova
Sledeći tekstRizik od zaražavanja u zatvorenim koncertnim prostorima zanemarljivo mali