PERSPEKTIVA: Neša Spin | Grotto video intervju

425
PERSPEKTIVA Nesa Spin Grotto video intervju

Nenad Stojanović – poznatiji kao Neša Spin, je žargonski rečeno jedna preozbiljna glava domaće muzičke scene sa pozamašnim stažom u ovoj industriji. Surovi je profesionalac kada je reč o elektronskoj muzici i tehničkoj strani mnogobrojnih događaja na kojima ste sigurno do sada već prisustvovali.

DJ-ingom je počeo da se bavi veoma rano i prvi honorar je dobio sa svojih 16 godina. Od početka nastanka elektronske scene u Beogradu bio je u njenoj srži, a 1994. godine je sa Veljkom i Nikolom Savićem osnovao udruženje mladih umetnika grada Beograda (UMUB). Za vreme postojanja udruženja organizovana su 4 rejva na do tada nezamislivim lokacijama.

Vodio je i uređivao emisiju “MAGNETIK” na radiju Rodi, u kojoj su gostovali svi vodeći artisti i promoteri tadašnje elektronske scene, a slušale su se najnovije ploče (u doba pre interneta). 2005. godine otvara firmu “Access Pro Group” koja je od svog postojanja bila prisutna na svakom festivalu ili žurci većeg formata u Srbiji i regionu, na Ibizi i u Gruziji.

2006. postaje zvanični distributer za Funktion One ozvučenje gde prvi komadi tog sistema dolaze u Srbiju. I dan danas je istim žarom posvećen elektronskoj sceni i njenom napretku, odrzavanju i praćenju tehnoloških trendova u produkciji događaja, da bi koliko god je to moguće bili u korak sa svetskom scenom.

Imali smo tu čast i privilegiju da sa ovim velikim čovekom porazgvaramo o svemu što je vezano za domaću elektronsku scenu i njegov dugogodišnji rad u muzičkoj industriji. Ovim videom ujedno pokrećemo i objavljujemo novi serijal Grotto intervjua koji će nositi naziv “PERSPEKTIVA“. Cilj serijala će biti da od strane domaćih kreativnih entuzijasta izvuče i pruži što više zanimljivih informacija i detalja svima koji su na bilo koji način povezani sa elektronskom muzikom i klupskom kulturom.

INTERVJU PITANJA:

01. KADA SI ORGANIZOVAO PRVU ŽURKU
I KAKO JE TO IZGLEDALO
DEVEDESETIH U OVOJ INDUSTRIJI?

02. ŠTA BI IZDVOJIO
KAO SVOJE NAJVEĆE USPEHE
U POSLU KOJIM SE BAVIŠ?

03. KOJI SU SAVETI ZA DOBRU PRODUKCIJU
I TEHNIKU NA EVENTU
I NA ŠTA BI NAJVIŠE TREBALO
OBRATITI PAŽNJU KOD OVAKVIH PROJEKATA?

04. OPIŠI NAM NEKE PROBLEMATIČNE SITUACIJE
SA TERENA
I KAKO SI IH REŠAVAO...

05. SA KOJIM IZVOĐAČIMA
SI IMAO NAJBOLJU SARADNJU?

06. ŠTA JE PRAVA BIT KLABINGA
KLUBOVI ILI VELIKE ŽURKE?

07. KOJI SU NAJVEĆI NEDOSTATCI
NA SCENI ELEKTRONSKE MUZIKE KOD NAS
I ŠTA JE NAJVIŠE KOČI
DA NAPREDUJE?

Follow Access Pro Group:
Web
Facebook
Instagram