Kompletiran LIVE stage 10. Fresh Wave Festivala!

128
Fresh Wave festival Live stage

Jägermeister LIVE bina jubilarnog Fresh Wave Festivala, okupiće od 11. do 13. avgusta na mističnoj i jedinstvenoj banjalučkoj tvrđavi Kastel najtraženija regionalna muzička imena, a listi potvrđenih izvođača: Buč Kesidi, SENIDAH, Vojko V., Z++ i Kukus Klan sada se pridružuju i kompletiraju Line Up Ajs i Timbe (Bad Copy) Krankšvester, Smoke Mardeljano i Grše!

Dva od tri iz sastava Bad Copy čine underground dio jednog od najuspješnijih i najuticajnijih hip-hop sastava na Balkanu. Ajs i Timbe su reprezent prljavog, beogradskog, hip-hop zvuka, a njihov preoznatljiv stil kreirao je armiju fanova širom regiona. Originalnost. To je ono što ih čini nedokučivim za sve one koji bi htjeli da svijet bude uokviren, uredno složen i kategorisan u jasne okvire bez mogućnosti slobode izražavanja, fuzije i jedinstvenog muzičkog izraza. Njihovo izražavanje kroz muziku je nešto posebno.

Ajs Nigrutin Bad Copy Fresh Wave festival

Кrankšvester hip-hop dvojac iz Osijeka vraćaju se na LIVE binu i ponovo će napraviti show za pamćenje! Poznati po vulgarnim, satiričnim i sarkastičnim tekstovima, muzički balansirajući na margini teatralnog uz evociranje žanrova plesne muzike i modernog zvuka. Regionalni su nosioci ovog žanra, koji sudeći po brojkama dobijaju sve više na značaju među festivalskom publikom, a pored ostalih obilježiće i ovogodišnju Live binu Fresh Wave festivala!

Grgo Šipek poznatiji pod imenom Grše hrvatski je tekstopisac i reper. Repom se počinje baviti krajem srednjoškolskog obrazovanja te s prijateljem Mateom Đonlićem poznatijim pod imenom “Đona” osniva grupu III. Čin. Tokom 2016. godine odlazi na rad u Nemačku i paralelno se priključuje grupi 6wild u kojoj provodi kraći period te od 2018. kreće sa svojom solo karijerom, a u narednoj godini osniva izdavačku kuću “Blockstar Digital”. Kritičari mu predviđaju sjajnu karijeru, a stotine hiljada novih pregleda njegovih pesama na YouTubeu nezaustavljivo se nižu iz dana u dan. Grše je HC reper, njegov izraz je tvrd, brz, agresivan i prožet old school beatovima. Rime su mu oslonjene najviše na socijalnu tematiku i surovi egzistencijalizam, iza kojih se nazire verbalna i intelektualna širina koja, stavljajući sebe u glavnu ulogu, iz prvog lica, teži tome da brutalno iskreno i s prljave ulice odgovori na izazove savremenog društva “inficiranog” drogom, oružjem, alkoholom, nasiljem i promiskuitetom.

Fresh Wave festival dancer

To je rep! Neverovatna lirička veština, prepoznatljiv flow, jasne i ubitačne rime uz tvrdi hip-hop zvuk sa prljavim prizvukom ulice glavne su odlike muzičkog izraza Smoke Mardeljana, koji je rep poistovetio sa životom i uverljivo ga živi i prenosi preko čitavog regiona! Dokaz tome su i mnogobrojne saradnje sa izvođačima širom regiona, a pojedine je krunisao i na svom albumu “Znaš me, znam te” iz 2015., “Ja repujem” iz 2017. i “To je rep” iz 2019. godine. Glavni akter Vice-ovog dokumetarca “Ja repujem sam” predstaviće sav raskoš svog talenta publici jubilarnog Fresh Wave-a!

Podsećamo da su putem ticket servisa kupikartu.ba u prodaji Early Bird trodnevne festivalske ulaznice u ograničenom broju i po napovoljnijoj ceni, namenjene najbržim fanovima Fresh Wave Festivala, a povodom jubilarnog izdanja festivala vlasnicima trodnevnih ulaznica na raspolaganju je i to potpuno besplatno Fresh Wave Kamp!

Fresh Wave festival LIVE stage hip hop

Smešten uz bedeme tvrđave Kastel, na levoj obali reke Vrbas, festivalski kamp će, osim kompletne infrastrukture, gastro ponude, bara, DJ stage-a i debele hladovine ispod krošnji višegodišnjih Vrba i Platana, posetiocima ponuditi i sadržaje na samoj reci, poput raftinga ili vožnje autohtonim i jedinstvenim, tradioconalnim Dajak čamcem.

Kako bi na vreme obezbedili svoje mesto u festivalskom kampu potrebno je da se uz već kupljenu trodnevnu festivalsku ulaznicu prijavite na e-mail: [email protected] ili da to učinite pozivom na broj +387 65 975 106.

Napominjemo da je broj mesta besplatnog kampa ograničen, tako da požurite i rezervišite najbolji smeštaj za Fresh Wave 2022.

Photos: Fresh Wave festival Press

Prethodni tekstJoš jedna zvezda sa Defected lejbla dolazi u Beograd!
Sledeći tekstBege Fank izdao knjigu “Dobar Rep: kako sam objasnio i završio pravi rep”