Avgust u Barutani: Agents Of Time, Ellen Allien, Bart Skils i Marco Faraone

199
Barutana 2022 by osc visual

Avgust u Barutani obeležiće TOZLA Showcase koji će ugostiti Marca Faraona i duo Neverdogs, set heroine berlinske techno scene Ellen Allien, povratak techno legendi Barta Skilsa i Raxona i nastup vodećih svetskih Live Act izvođača Agents Of Time.

Ovog petka na programu Barutane je TOZLA Showcase, u okviru kojeg će nastupiti gosti iz Italije – producent i DJ Marco Faraone i popularni dvojac Neverdogs, koji u Beograd donose zvuk Ibice. Domaćini događaja su Mene, Aca, Un Padre i Dimitri J.

TOZLA Showcase Marco Faraone Neverdogs Mene Un Padre Barutana

Tech house zvezda Marco Faraone uspešan je producent i DJ, a njegova energija tokom nastupa privukla je pažnju svetske publike i donela mu veliko priznanje na globalnoj DJ sceni, uz bukinge u fabricu, Panorama Baru i Amnesia klubu. Prvo izdanje “Arabia” objavio je za “Tenex Recordings”, dok je proboj na svetsku scenu imao 2010. godine uz EP “Strange Naighbors” za “Moon Harbor”. Usledila su brojna house i techno izdanja za najprestižnije lejblove poput “Drumcode”, “Defected”, “Rekids”, “Desolat”, “Get Physical”, ali i njegov “UNCAGE” imprint.

Neverdogs već dve decenije dominiraju na globalnoj andergraund muzičkoj sceni. Poznati su po svojim dugim setovima kojima dominiraju house i techno. Svetsku popularnost zadobili su kroz slavnu rezidenciju u klubu Amnesia Ibiza sa renomiranim brendom Ibica Music On. Njihova izdanja mogu se naći na lejblovima “elrow Music”, “Mindshake”, “Tamango”, “Snatch!”, “Moan”, “Sanity”, “Blackflag”, “Deeperfect”, “Roush”, “Avotre” i njihovoj izdavačkoj kući “Bamboleo Records”.

Techno vizionarka i jedna od najpoznatijih umetnica svoje generacije, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće, Ellen Allien, nastupiće u Barutani u petak 19. avgusta. Početkom 90-ih godina u rodnom gradu pridružuje se stvaranju techno scene Berlina, kao rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Neko vreme je na radiju Kiss FM vodila emisiju Braincandy, a takođe i istoimenu izdavačku kuću, da bi 1999. godine osnovala čuveni imprint “BPitch Control”, koja je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji techna i proslavila je brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock.

Jedan od najtraženijih holandskih producenata i DJ-eva, techno legenda Bart Skils i egipatski DJ Raxon vraćaju se u Beograd u subotu 20. avgusta, kada će se naći na bini Barutane zajedno sa svojim kolegom iz Drumcode familije, Ilijom Djokovicem, lokalnim talentom sa internacionalnom karijerom.

Bart Skils je u svetu techna više od dve decenije, njegov zvuk definiše konstantna evolucija, ali istovremeno i elementi od kojih je počinjao. Njegov masovni hit “Your Mind” sa Adamom Beyerom jedno je od najvećih techno izdanja prošle decenije, a remiksi velikih klasika poput “Push – Universal Nation” i “Moby – Go” doveli su ove numere u punu pažnju savremene techno scene.

Raxon ima široku ličnost i kulturno nasleđe iza sebe, koje primenjuje i u svojoj muzici. Njegova strast prema muzici 2014. godine odvela ga je u Barselonu, gde je počeo da izdaje muziku za neke od najrespektabilnijih lejblova kao što su “Ellum”, “Diynamic”, “Kompakt”, “Cocoon”, dok 2019. godine postao je član i “Drumcode” izdavačke kuće.

Planetarno popularni dvojac i vodeći svetski live act izvođači, Agents Of Time nastupiće po prvi put u Barutani u petak 26. avgusta.

Agents of Time Barutana 2022

Agents Of Time su majstori studijskog zvuka i jedni od predvodnika melodic techno žanra. Muziku su izdavali za brojne vodeće izdavačke kuće, od prvog EP-ja Polina iz 2014. godine za “Correspondant” do potpisivanja za prestižni “Afterlife” i poslednjeg EP-ja “Mirage”. Njihov jedinstveni Live Act obuhvata melodic techno, dark house i acid.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision- i Gigs Tixa.

Featured Photo: osc visual

Prethodni tekstFotografije zbog kojih ćete želeti da festival i dalje traje
Sledeći tekstMalomfesztivál 2022, FESTIVAL VETRENJAČA (Orom, Srbija)