Drum’n’bass spektakl u Barutani – stižu legendarni Marky i Patife

162

Rodonačelnici brazilskog drum’n’bass zvuka, čija su naglašena čulnost i zarazni ritam, šarmirali ceo svet negde početkom dvehiljaditih, DJ Marky i DJ Patife stižu u Barutanu u petak, 9. septembar. MC podršku pružiće im GQ, a na sceni će im se pridružiti i lokalni DJ-evi Necone, Bitz, Side 1, uz MC Edge-a.

DJ Marky je otkriven krajem devedesetih godina prošlog veka, u Sao Paolu, kada je nastupio u tada najprestižnijim londonskim klubovima, Movement i The End. Tada se ovaj Brazilac upoznao sa Goldijem i Patifom, i to je bio početak njegove dugogodišnje internacionalne karijere.

DJ Marky by Garry Jones Photography
DJ Marky | Photo: Garry Jones Photography

Prvi je brazilski producent koji je dospeo na vrh cenjene UK liste hitova, ali i prvi DJ iz Brazila koji je imao rezidenturu u čuvenom londonskom klubu fabric. Njegov čuveni Essential Mix za BBC Radio 1 slušalo je na milione fanova, a napravio je i muziku za igricu Fifa Street 2. Dobio je priznanje najboljeg DJ-a, na Award RMC 2012. godine, objavio više od 100 izdanja i uspešno vodi globalno poznatu izdavačku kuću “Innerground Records” u Londonu. Radio je remikse za Deadmau5a, Madonnu, Fatboy Slima, Everything But The Girl i mnoge druge. Osnivač je DJ Marky & Friends Festivala u Sao Paolu, a već godinama ima svoj stejdž na jednom od najvećih brazilskih festivala Skol Beats.

DJ Patife je jedan od najreprezentativnijih i najistaknutijih predstavnika brazilske drum’n’bass scene. Tokom devedesetih bavio se DJ-ingom i bio član lokalne hip hop grupe, a kasnije otkriva jungle i drum’n’bass zvuk zajedno sa Marky-jem. Patife je poznat po miksu bossa nove, jungle-a, sambe, funka, soula i jazza, a doprineo lansiranju novog stila po imenu sambass svojim savršenim kompozicijama i remiksima – svakako se ističu “Sambasim”, “Carnaval” ili “Só Tinha Que Ser Com Você”, savremeni klasici koji su redefinisali moderan klupski zvuk.

DJ Patife
DJ Patife | Photo: Blender Press

Izdanje “Sambassim” našlo se u setovima svih imena sa elektronske scene, između ostalih i Gilles Peterson, Laurent Garnier, Dave Angel nisu ostali imuni na njega. Patife je osvojio nagradu za najbolji dance muzički video na MTV Video Music Awards u Brazilu, a muziku je puštao širom sveta, od WMC u Majamiju, preko SUNANDBASS festivala na Sardiniji, Glastonbury i Womad festivala u Velikoj Britaniji, Skolbeatsa u Brazilu, Montreux Jazz Festivala u Švajcarskoj, pa sve do Sonara u Španiji.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po ceni od 990 za regularne i 1.490 za VIP.

Featured Photo: Garry Jones Photography

Prethodni tekstViše od 70 izvođača priredilo Sonus festival za pamćenje!
Sledeći tekstZa kraj 9. sezone u Barutani – Lee Burridge, Marky i Patife i Stefano Noferini