Za kraj 9. sezone u Barutani – Lee Burridge, Marky i Patife i Stefano Noferini

100
Lee Burridge

Septembar u Barutani obeležiće gostovanje legendi drum’n’bass žanra DJ Marky-ja, MC GQ-ja i DJ Patifa, specijalni DJ set jednog od najcenjenijih italijanskih house DJ-eva i producenata Stefana Noferinija, dolazak popularnih trance projekata GMS i 1200 Micrograms, dok na zatvaranje devete sezone stiže progressive legenda i tvorac All Day I Dream koncepta – Lee Burridge.

Petak, 9. septembar, rezervisan je za nastup kultnog drum’n’bass DJ-a iz Brazila, Marky-ja, MC podršku pružiće mu GQ, a na sceni će mu se pridružiti još jedan poznati brazilski DJ i producent – Patife.

DJ Marky je otkriven krajem devedesetih godina prošlog veka, u Sao Paolu, kada je nastupio u tada najprestižnijim londonskim klubovima, Movement i The End. Tada se ovaj Brazilac upoznao sa Goldijem i Patifom, i to je bio početak njegove dugogodišnje internacionalne karijere. Prvi je brazilski producent koji je dospeo na vrh cenjene UK liste hitova, ali i prvi DJ iz Brazila koji je imao rezidenturu u čuvenom londonskom klubu fabric. Njegov čuveni Essential Mix za BBC Radio 1 slušalo je na milione fanova, a napravio je i muziku za igricu Fifa Street 2. Dobio je priznanje najboljeg DJ-a, na Award RMC 2012. godine, objavio više od 100 izdanja i uspešno vodi globalno poznatu izdavačku kuću Innerground Records u Londonu. Radio je remikse za Deadmau5a, Madonnu, Fatboy Slima, Everything But The Girl i mnoge druge. Osnivač je DJ Marky & Friends Festivala u Sao Paolu, a već godinama ima svoj stejdž na jednom od najvećih brazilskih festivala Skol Beats.

DJ Marky MC GQ DJ Patife Barutana

DJ Patife je jedan od najreprezentativnijih i najistaknutijih predstavnika brazilske drum’n’bass scene. Tokom devedesetih bavio se DJ-ingom i bio član lokalne hip hop grupe, a kasnije otkriva jungle i drum’n’bass zvuk zajedno sa Marky-jem. Patife je poznat po miksu bossa nove, jungle-a, sambe, funka, soula i jazza, a doprineo lansiranju novog stila po imenu sambass svojim savršenim kompozicijama i remiksima – svakako se  ističu “Sambasim”, “Carnaval” ili “Só Tinha Que Ser Com Você”. Izdanje “Sambassim” našlo se u setovima svih imena sa elektronske scene, između ostalih i Gilles Peterson, Laurent Garnier, Dave Angel nisu ostali imuni na njega. Patife je osvojio nagradu za najbolji dance muzički video na MTV Video Music Awards u Brazilu.

Sledeće večeri, u subotu 10. septembra, u Barutanu se vraća Stefano Noferini sa specijalnim extended setom u trajanju od tri ipo sata.

Stefano Noferini je jedan od najcenjenijih italijanskih DJ-eva i producenata. Njegova radijska emisija Club Edition, koju trenutno slušaju milioni ljudi iz 15 zemalja, je jedna od ključnih tačaka italijanske house scene. Može se sa sigurnošću reći da svaki DJ ima bar jednu njegovu traku u svojoj kolekciji. Proglašen je za producenta koji je napravio najveći proboj na scenu 2010. godine, a 2011. je bio nominovan za DJ-a godine.

Stefano Noferini Barutana 2022

Oprobao se i u komercijalnim vodama producirajući za Pitbulla, Shakiru, Lady Gagu i Beyoncé i ima broj 1 hit na Billboard-ovoj Hot Dance listi. Kada je reč o klabingu, Noferini je i tu pri vrhu. Ministry of Sound, Euphoria, H20, F-135, Space Miami, Space Ibiza, Cocoon Frankfurt, Lief Festival, Sankeys i Row 14 uvek su krcati kada je on za DJ pultom. Njegova izdavačka kuća “Deeperfect Records” pruža publici kvalitetan zvuk inspirisan zavodljivim tech groove-om.

Subota 17. septembar je rezervisana za poštovaoce trance zvuka i gostovanje Riktama ispred kultnog psychedelic trance projekta GMS, koji je postigao značajnu popularnost ranih devedestih godina prošlog veka, kao i projekta 1200 Micrograms. Iste večeri publika će moći da čuje i nastup najtraženijih svetskih progressive trance izvođača Zyce i Flegma, uz podršku Goasapiens DJ-eva Aquapipe, Sivi i Albert.

GMS 1200 Mics Zyce Flegma Barutana 2022

Vikend zatvaranja devete sezone Barutane zakazan je za petak, 23. septembar i nastup jednog od najuticajnijih DJ-eva na elektronskoj sceni, Lee Burridge-a, progressive legende i tvorca All Day I Dream koncepta. Za domaću podršku zaduženi su Fakir i Skin2Skin aka Lea Dobričić.

Karijera Lee Burridge-a traje već četiri decenije, DJ-ingom je počeo da se bavi 1984. godine, puštajući disco i dosta pop muzike, a house je otkrio krajem osamdesetih. Početkom 90-ih iz UK se preselio u Hong Kong i učestvovao u stvaranju njihove andergraund scene, a u UK se vraća 1997. godine i zajedno sa Craig Richardsom i Sashom svira pod projektom Tyrant, na žurkama u Londonu i Notingemu. Tvorac jednog od najpopularnijeg zvuka na sceni, koji spaja i house, techno i progressive.

Lee Burridge Fakir Skin2Skin Barutana

Njegov koncept All Day I Dream (ADID) je rođen na krovu u Bruklinu, u junu 2011. godine i obuhvata serijal žurki, izdavačku kuću, dom za istomišljenike umetnike. Njegov lejbl “ADID” nastavlja da podstiče muziku umetnika kao što su Gorje i Izhevski, Yokoo, Oona Dahl, Lauren Ritter, Hoj i Lost Desert. Izdanja Lee Burridge-a mogu se naći na etiketama poput “Global Underground”, “Innervisions”, “Hooj Choons” i “ADID”, a redovno nastupa po najboljim klubovima širom sveta i na festivalima kao što su Burning Man, Coachella, Love Parade, Creamfields, Notting Hill Carnival.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Prethodni tekstDrum’n’bass spektakl u Barutani – stižu legendarni Marky i Patife
Sledeći tekstStefano Noferini sprema specijalni extended DJ set za Barutanu