Happy People HAVING SERIOUS FUN @ klub Half (15.10)

191
Happy-People-Evil-Eddie-Richards-HAVING-SERIOUS-FUN-klub-Half

Jedan od osnivača house i tech-house scene u Londonu – DJ Eddie Richards (poznat kao Evil Eddie Richards i Jolly Roger) nakon par godina stiže u Beograd 15. oktobra na Happy People Serious Fun u klub Half! Eddie će prvi put nakon 3 godine nastupati u inostranstvu usled korone, tako da očekujte opasnu muziku!

Pored njega tu su dobro poznati Lale, zatim Lukavi i Cosmic Eve. Vidimo se na jedanaestočasovnom plesu! Ulaznice za ovaj događaj moguće je kupiti na samom ulazu u klub po ceni od 1.000 rsd. Žurka počinje u 23h i traje do 10h.

Eddie Evil Richards važi za začetnika londonske elektronske scene, zajedno sa Terry Francis-om, budući da su zajedno radili u muzičkoj prodavnici Swag records. Eddie je u to vreme postao ključna figura novog muzičkog pravca i kulturnog pokreta koji je eksplodirao širom sveta. Koliko je značajna figura na britanskoj, a potom i na svetskoj house i tech house sceni najbolje govori činjenica da je od sredine 80-ih pa do danas uključen u svaku knjigu, dokumentarac ili film o elektronskoj muzici, klabingu i rejvovima. Svoju di-džej karijeru započeo je početkom 80-ih godina kada je sa prijateljem nastupao po lokalnim pabovima. Ubrzo je postao rezident kluba Cameden Palace u Londonu, koji je u to vreme bio najsavremeniji britanski klub urađen po ugledu na Njujorški

Evil Eddie Richards DJ
Evil Eddie Richards

Studio 54. Već od 1988. godine Eddie Evil Richards je nastupao u Heaven klubu u Londonu i u čuvenoj Haciendi u Mančesteru, a takođe je bio rezident legendarnih Clink Street žurki i hedlajner legendarnih UK zabava pod nazivom Sunrise. Kada se upustio u produciranje muzike, njegov klasik „Acidman“ iz 1988. godine, dospeo je na UK Top 20.

Usledili su jednako uspešni remiksi za Ralphi Rosario, Orbital i The Shamen. Eddie je svetsku slavu stekao zahvaljujući svom besprekornom miksu deep bass techno-a sa soulful house-om, i to je format koji je negovao tokom čitave karijere, te je s pravom nazvan pionirom tech-house-a.

Vidimo se na dancefloor-u!
Prethodni tekstDepeche Mode najavili turneju, dolaze u Zagreb
Sledeći tekstLažljiva – EDIT za koji se pola grada raspituje već 9 meseci!
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!