FJAAK – nosioci zvuka nove techno generacije i instagram senzacije konačno u Beogradu!

250
Fjaak DJ Duo Press foto

Berlinski elektronski duo FJAAK konačno se vraća u Beograd! Nakon nastupa za pamćenje na Apgrade festivalu 2018. i 2019. godine, ovaj put će predvoditi program za novo Apgrade izdanje u Hangaru (Stage 3) Luke Beograd u petak 16. decembra.

Uz njih ćete biti u prilici da čujete setove irskog DJ-a i producenta Cromby-a, kao i predstavnika dve generacije beogradskog klabinga – Alexandara Ivkovića i Mateja Rusmira.

Karte po ceni od 1.190 dinara dostupne su na cooltix.rs, kao i na blagajnama Gigstix.com i Tickets.rs.

FJAAK i Cromby na Apgrade žurci u Hangaru 16. decembra 2022. godine

FJAAK dvojac čine Aaron i Felix, koji pod ovim imenom počinju da produciraju još kao tinejdžeri. Svoj beskompromisan ali i senzualan, energičan, ultimativno plesni zvuk kreiraju u potpunosti na analognoj opremi. Pored izvornog techno okvira često koketiraju sa žanrovskim varijacijama karakterističnim za underground klupsku kulturu (powerhouse, UK garage, hardcore breakbeat) čineći tako svoj DJ i Live nastup dodatno nepredvidivim i uzbudljivim. U novije vreme, pored intenzivnog kalendara nastupa, u posebnom fokusu su im njihove etikete, istoimena „FJAAK“ kao i „SPANDAU20“, na kojima pored sopstvene produkcije sarađuju sa novim talentima sa scene.

FJAAK @ Awakenings Easter Festival 2022 (Video)

Cromby je irski DJ i producent sa sedištem u Berlinu i karijerom koja traje već deceniju. Obavljivao je na prestižnim etikatama kao što su „Sulta Selects Silver Service“, „Feel My Bicep“ i „Unknown To The Unknown“, uz redovne nastupe u Panorama Baru, ali i na dešavanjima poput The Warehouse Project, fabric i Boiler Room.

Cromby DJ Press foto
Cromby

Alexandar Ivković je na domaćoj sceni prisutan punih 20 godina i jedan je od članova kultne Tehnika 8×8 ekipe. Poslednjih godina prebacio je fokus na produkciju, a možete ga čuti na „Desolat“, „Bitten“, „Serkal“ i „Sanity“ etiketama. Njegova izdanja podržala su imena kao što su Loco Dice, Carl Cox, Richie Hawtin, UMEK i mnogi drugi velikani scene.

Matej Rusmir je jedan od najmlađih producenata na beogradskoj klupskoj sceni, prepoznatljiv po eksperimentalnom zvuku – od mračnijih minimal tonova sa početka karijere, preko gitarskih rifova, semplovanja glasa i perkusija, pa do etno elemenata koje ubacuje u novije produkcije, za jedan hipnotišući techno vajb.

Photos: Apgrade Press

Prethodni tekstWise D & Kobe obeležavaju 20 godina svoje DJ karijere velikom žurkom!
Sledeći tekstPoznate ličnosti podržale EXIT u trci za novu evropsku titulu!