Innēr Sense – putovanje kroz svet muzike i umetnosti

Filip Fisher i Nino Čelebić kao DJ i producentski duo Innēr Sense. Fotograf: Marko Edge.

Predstavljamo vam novu melodic techno/progressive kolaboraciju koja je već uspela da prikupi veliki broj simpatija lokalne publike. Potpuno osveženje na domaćoj klabing sceni kada je u pitanju elektronska muzika – DJ duo Innēr Sense.

Pre otprilike mesec dana Filip Fisher i Nino Čelebić su objavili da započinju saradnju i obećali da spremaju neviđene nastupe i bogatu produkciju koja može da stane rame uz rame sa poznatim stranim izdanjima.

Da podsetimo, Filip Fisher (koga smo imali prilike skoro da intervjuišemo) je na sceni skoro 15 godina, od toga je 9 godina i vlasnik izdavačke kuće “The Purr” sa kojom ima dosta uspeha. DJ-ingom je počeo jako mlad da se bavi, istražujući razne žanrove, gradeći svoje ime i nastupajući u prestižnim klubovima i na velikim festivalima u zemlji i regionu. Godinama je bio deo Exita, ali je vrhunac u okviru ovog velikog evropskog festivala dostigao prošle godine kada smo mogli da ga čujemo i vidimo na Dance Areni. Pored karijere artista vodi i DJ školicu “Perfect Pitch” sa Leom Dobričić i vlasnik je “Svaštare”, muzički orijentisanog koncept bara.

Nino Čelebić je neko ko je u muzici i DJ-ingu jako dugo, ali je svoj talenat i ljubav prema elektonici sa neke 22 godine odlučio da žrtvuje kako bi se potpuno posvetio košarkaškoj karijeri. Međutim, poslednjih nekoliko godina se u njemu javila želja da muzici da što veći i kvalitetniji značaj, s obzirom da o istoj zna mnogo i da je pored košarke doživljava kao drugu najveću ljubav. Sudbina ili ne, upoznaje se sa Filipom i vrlo brzo obojica shvataju da dele iste ideje, ciljeve i muzički stil.

Ujedinjeni zajedničkom strašću prema ovoj umetnosti udružuju svoje ideje, znanje i iskustvo pod jednim imenom – Innēr Sense. Filip i Nino imaju želju da otkriju nepoznate puteve ovog kreativnog sveta, istraže nove dimenzije između podsvesti i realnosti.

Inner Sense DJ duo koji čine Filip Fisher i Nino Čelebić sa nastupa na Kopaoniku. Fotograf Marko Edge.

 

Pre par nedelja su na Kopaoniku, u okviru Green Ski Bara i u saradnji sa WTF radiom predstavili nestvaran melodičan set koji u potpunosti opisuje njihov stil. Svi koji su se našli na ovoj jedinstvenoj lokaciji ispunjenoj planinskom energijom, suncem i prelepom muzikom bili su svedoci kako to izgleda kada umetnici prate svoja unutrašnja čula i bude čitav niz emocija kod posmatrača. Ovo je bilo jedno od onih iskustava koji se ne mogu ponoviti, a to je upravo ono što Filip i Nino žele da izazovu svakim svojim performansom.

Mi vam sada dajemo priliku da pogledate kako je to izgledalo, da se uverite u naše reči i njhovu zaraznu energiju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ne da nam samo slepo verujete. A ako nam dajete za pravo mi smo uvereni da od ovog dvojca očekujemo mnogo i željno iščekujemo sledeći njihov nastup kao i prvi od mnogih singlova koji su u pripremi. “Ettaneva” izlazi 10. februara, a već je propraćena sjajnim reakcijama u svetu od DJ-eva koji su je pustili na svom nastupu.

Uživajte u setu sa Kopaonika!

Fotografije: Marko Edge

Prethodni tekstFootworsk Show dovodi Dennis Cruz-a ovog meseca!
Sledeći tekstClaptone, Alesso i Sofi Tukker predvode pojačanje Glavne bine EXIT Festivala!