Prva Aroused žurka ove subote u K9 Stationu

Aroused Logo. Dizajner: Funke.

Aroused je inicijativa mladih DJ-eva iz Novog Sada, čiji je cilj da podstaknu i obnove klupsku scenu. Ono što ga razlikuje od drugih projekata je originalni muzički koncept koji kombinuje Minimal Techno zvuk iz perioda 2006-2012 sa današnjim Tech House zvukom.

01. aprila će vam predstaviti svoju ideju u K9 Station prostoru u Novom Sadu čak 5 DJ-eva – Reblok, Victor Sierra, Yaga, Vien i Mylo One.

Prva Aroused žurka u K9 Station prostoru u Novom Sadu 01. aprila 2023. godine.

Iako se fokusiraju na domaće izvođače, to ne isključuje mogućnost saradnje sa međunarodnim umetnicima u budućnosti.

DJ i producent Reblok.
Reblok

Goran Paradjina aka Reblok je zaslužio slavnu reputaciju kao jedan od najboljih DJ eva/producenata iz Istočne Evrope. Njegove floor-heavy numere, od minimala do tech house-a su dobile globalnu slavu i priznanje kao jedne od najuspešnijih na globalnim chartovima na Beatportu sa izdanjima na „Hot Creations”, „Repopulate Mars”, „Spinnin”, „Elrow”, „Higher Ground”, „Toolroom”, „Black Butter”,… Još od atomske explozije na sceni posle izdanja „Smile” u oktobru 2019, njegov veliki katalog izdanja dobijao je stalni support of BBC Radia 1 (Annie Mac, Danny Howard, Pete Tong). Velike su šanse da ste već bili izloženi njegovom zaraznom zvuku, redovno puštanom od strane teškasa globalne scene Jamie Jones-a, Solarda, Wade-a, Marco Carola-e, Fishera, Hot Since 82, Lee Fossa, David Guetta-e, Hardwella. Reblok je jedan od retkih koga puštaju najveća imena undergrounda, ali i mainstreama u isto vreme, što znači da je njegov zvuk jako prilagodljiv i nalazi se na granici između dve krajnosti.

DJ Victor Sierra.
Victor Sierra

Victor Sierra u svet muzike je ušao kao klinac, slušajući stare CD-ove i ploče svog ćaleta. Veliki uticaj na njega imale su pop zvezde: Madonna, Michael Jackson, Duran Duran i drugi, dok su Depeche Mode i The Prodigy značajno uticali na njegovu muzičku produkciju. Sa 14 gosina ulazi u svet elektronske muzike, otkriva DJ-ing i staje za DJ pult. Prva ozbiljnija žurka na kojoj je dobio priliku da pušta je bio doček Nove godine na Spensu pred 5.000 ljudi, ali pošto je bio mlad DJ, radio je Warm Up set. Nakon toga, vrlo brzo počinje da se zanima i za samu produkciju i FL studio koji i dan danas koristi. Tokom godina puštanja muzike pronalazi se u House, Tech House i Techno i trudi se uvek da se prilagodi vremenu i prostoru. Danas nastupa pod pseudonimom Victor Sierra i zajedno sa organizacijom Aroused ima za cilj da pokrene domaću scenu.

DJ Yaga.
Yaga

Yaga je novosadski DJ i muzički producent sa preko 14 godina iskustva u različitim žanrovima i podžanrovima dance muzike, lako se prilagođava zvuku i očekivanjima klubova, festivala, događaja, itd. Jedna od njegovih najnovijih pesama „Bad Buzzer” (potpisana za „Get Twisted Records”) dostigla je preko 1.000.000 strimova samo na Spotify-ju i 11. mesto na Beatport Hype Tech House Chartu i ostala na Top 100 listama preko 2 meseca. Njegovu muziku podrzali su svetski renomirani izvođači kao što su Richie Hawtin, Marco Carola, Claude Von Stroke, Roger Sanchez, Chris Lake, Paco Osuna, Richie Ahmed i mnogi drugi. Njegove pesme su objavljivane na vodećim svetskim izdavačkim kućama kao što su „Get Twisted”, „Uprise”, „RIM”, „Freakin 909”, „Tribal Kitchen”, „Baikonur”, „Basscvlt”, „Monotonik” i nekoliko puta su se nalazile na visokim pozicijama Beatportovih Top lista.

DJ Vien.
Vien

Vien-a je muzika još u ranom detinjstvu privukla, tada malog kovrdžavog dečaka, a danas momka koji odlično plovi ritmom. Za to je najzaslužnija gitara, na kojoj je, pre disk džokej pulta, prvi put osetio vibraciju koja se i dan danas oseti. On još uvek svira gitaru, ali je sada svoju kreativnost i ritam preneo za pult, samo je vibracija sada mnogo jača. Ljubav prema DJ pultu pojavila se ne tako davno – 2016. godine. Nakon magije, koju je osetio sa „druge strane pulta”, odabrao je da krene tim putem, samo u suprotnom smeru. Instruktori „vožnje” bili su mu Vladimir Aćić, Pele Drezgić i DJ Bili9, a nakon finalne vožnje počeo je da turira i po lokalnim klubovima, u martu i decembru je menjao brzine i na festivalu Green Love, kao i na EXIT festivalu. Ako mislite da Vien vozi istom brzinom, istim pravcem, verovatno ste i sami u slepoj ulici. Njegovi setovi su autentični i veoma slični, ne njemu, već onima koji su ispred njega. Ne voli monotonost, tako da ćete na njegovom setu ploviti u žanru.

DJ Mylo One.
Mylo One

Poreklom iz Novog Sada, Milovan Jovanović je DJ i producent poznat pod pseudonimom Mylo One. Njegovi energični setovi i široka selekcija traka su nešto po čemu je prepoznatljiv više od decenije na domaćoj klupskoj sceni i zvuk koji promoviše je jasna granica izmedju autentičnog house zvuka i underground tech house-a. Pod prvim izdanjem na Reblokovom „Clubmaze” lejblu, Mylo One je prepoznat i podržan od strane nekih od najvećih imena današnje svetske muzičke scene kao što su: Jamie Jones, Reblok, Paco Osuna, Richie Hawtin, Paul Van Dyk, Chris Lake i mnogi drugi.

Karte za prvu Aroused žurku su u prodaji putem i trenutno koštaju 750 dinara.

Facebook Event

Featured Photo: Funke

Prethodni tekstNeverdogs nastupaju uz Jamie Jones-a na Lovefest Fire žurci
Sledeći tekstŽelite da nastupite na StudFestu? Pročitajte ovo!