Kevin De Vries: Simbol nove ere elektronske muzike

Kevin De Vries je jedan od najperspektivnijih umetnika takozvanog „Melodic Techno” podžanra elektronske muzike. Ovaj mladi nemački DJ i producent prošao je dug put u poslednjih nekoliko godina i stekao veliku popularnost u svetu muzičke industrije.

Rođen je u Nemačkoj 1992. godine i od ranog detinjstva bio fasciniran muzikom. Kao tinejdžer, počeo je da istražuje različite muzičke žanrove, a kada je otkrio Techno, zaljubio se instant. Često je odlazio u klubove u svom rodnom gradu Kelnu da bi slušao svoje omiljene DJ-eve i učio od njih.

Prekretnica u životu mu je bila kada je gledao film „Berlin Calling” od Paul Kalkbrennera i tada odlučio da počne da producira svoju muziku. Imao je samo 16 godina tada!

Techno, Trance, Progressive House, Melodic Techno

Njegova muzika je kombinacija različitih žanrova, poput tehna, trensa, hausa i progresiva.

Izdanja je počeo da izbacuje 2014. godine, ali kada se 2015. našao na „Drumcode” etiketi sa trakom „Eternity”, ljudi su počeli dosta više da se interesuju za njegov rad i to ga je postavilo na radar. Kasnije je tu bilo još izdanja za razne izdavačke kuće, a onda se dešava još jedna prekretnica.

Tale Of Us ubacuju njegovu traku „Path To Immortality” na „fabric 97” kompilaciju, nakon čega potpisuje ugovor i postaje član „Afterlife” ekipe. Ova etiketa je osnovana 2016. godine i za kratko vreme je postala jedna od najcenjenijih u svetu elektronske muzike.

Jedna od njegovih najpopularnijih pesama je baš izašla na „Afterlife” etiketi u okviru „Dance With Me” EP-a.

U intervjuima, Kevin De Vries ističe da mu je inspiracija za stvaranje muzike često dolazila iz prirode i putovanja širom sveta.

Za njegovu muziku možemo reći da je mračnija, a opet atmosferična i melodična, s tim da se on trudi da stalno eksperimentiše i dodaje nove elemente u svoju produkciju. Takođe je imao priliku da sarađuje sa mnogim velikim imenima sa scene, kao što su Tale of Us, Stephan Bodzin i Joseph Capriati. Njegova muzika je dobila podršku od strane nekih velikih i poznatih DJ-eva, uključujući i Solomuna, koji je Kevina opisao kao „mladog genija”.

Energični DJ setovi puni emocija

Pored produkcije, Kevin De Vries je i uspešan DJ, koji je nastupao širom sveta i izgradio veliku bazu fanova. Njegovi setovi su puni energije i emocija, vrhunskog kvaliteta, a publiku osvaja i ta njegova strast prema poslu kojim se bavi.

Možete ga videti kako nastupa na velikim festivalima kao što su Awakenings, Tomorrowland, Loveland i mnogim drugim. Njegova popularnost se širi svetom, a publiku privlači svojim tehničkim veštinama i prepoznatljivim zvukom.

Pored produkcije i DJ-inga, Kevin se takođe bavi i organizacijom žurki u Berlinu, gde je aktivan na sceni. U saradnji sa „Afterlife” etiketom, organizovao je nekoliko događaja u renomiranim berlinskim klubovima, kao što su Watergate i Berghain.

Jasno je da je Kevin De Vries jedan od zanimljivijih i talentovanijih umetnika na savremenoj „melodic techno” sceni. Njegova muzika spaja inovativne zvukove sa prirodnom energijom, što je čini jedinstvenom. Inspirisan je mnogim velikim umetnicima iz sveta elektronske muzike, kao što su Richie Hawtin, Adam Beyer i Dubfire.

Možete ga pratiti na društvenim mrežama, Instagram i Facebook, gde je vrlo aktivan i saznati uvek najnovije informacije o izdanjima i nastupima. Takođe, čekirajte njegov Beatport profil, gde možete naći najsvežija izdanja ili se podsetiti starih.

Illusions festival

Kevin De Vries će nastupiti na prvom izdanju Illusions festivala u Beogradu 27. maja 2023. godine, gde ćemo još jednom biti u prilici da uživamo u njegovom prepoznatljivom zvuku. Festival će se održati na prelepoj Open Air lokaciji kod Luke Beograd uz Dunav i pružiće posetiocima posebno iskustvo.

Osim njega, na festivalu će nastupati i Âme, Anna, Argy i Rodriguez Jr. Tu je naravno i odlična domaća ekipa DJ-eva koju čine Bokee, Inner Sense, Mimi x FY, Nexie i Vahicabi.

Illusions organizuje festival 25. i 26. maja 2023. godine u Hangaru Luke Beograd.

Ulaznice za festival mogu se kupiti na ovom linku. S obzirom na njegovu i popularnost ostalih izvođača, savetujemo vam da ne čekate predugo sa kupovinom karata, jer je interesovanje veliko. Vidimo se!

Prethodni tekstRetrospektakl: Marko Nastić proslavio 25 godina karijere velikom žurkom
Sledeći tekstLovefest Fire: Jamie Jones stiže u petak i obara sve rekorde prodaje