Domaći producent Tippstrip ima interesantan novi projekat

Tippstrip i Lia Vic kao Hourglass projekat.

Tippstrip ne staje! Nakon drugog albuma „Rustendorf” izdatog u januaru ove godine za nemački label „Iono Music”, pančevački producent Tippstrip je objavio remix pesme domaćeg benda Vartra.

Nakon samo četiri meseca najavio je novi projekat, koji staruje početkom juna ove godine, pod imenom „Hourglass” koji nam na domaću scenu donosi potpuno drugačiji zvuk sa vokalima koje do sada nismo imali prilike da čujemo.

Hourglass je futurističko putovanje koji će nas u narednih devet meseci držati pod tenzijom i izveštavati o dešavanjima sa putovanja. Lia Vic se takođe priključila ovom vanvremenskom putovanju što znači da možemo očekivati izvanredne vokale u predstojećim trakama.

Tippstrip - Hourglass projekat.

Prvo izdanje je instrumentalno i zove se „SynchroniSonix 1.0” – malo tvrđi progressive house zvuk koji dosta vuče na elektro house, propraćen jakim i intenzivnim bas linijama i oštrim sintisajzerima.

Tippstrip ove godine uživo izvodi Hourglass, upravo sa sa Liom Vic, na mejn stejdžu u Nemačkoj nedaleko od Berlina, na New Healing Festivalu gde će ujedno i predstaviti ovaj projekat i trake koje će se naći na tom izdanju u narednih devet meseci. Hourglass će biti izdat na label-u Tippstripa koji je nedavno pokrenuo pod nazivom „Obsidian”.

„Donošenje odluke za izdavanje preko sopstvene izdavačke kuće je upravo zato što kroz izdanje ‘Hourglass’ planiram poprilično da odstupim od progressive house zvuka. Znam da će mi biti problem da nađem label koji će prihvatiti sve trake i ispratiti dizajn i paletu boja namenjenu za ovo izdanje.

Mnogo meseci, truda i rada sam uložio da razradim ideju i stvorim sve fotografije, artworke pa čak i da uradim web dizajn. Svakako, ne planiram da sve to bacim u vodu, ali ni ne planiram da se udaljim sa scene domaće i svetske elektronske muzike, samo želim da radim ono što u ovom trenutku osećam i ne želim da se prilagođavam muzičkoj industriji i zvuku današnjice i izgubim svoj autentični stil.”

Web dizajn sajta je poprilično drugačiji i veoma intrigantan, vodeći se time da znamo samo deo šta nam Hourglass donosi. Za puno iskustvo pogledajte website preko računara ili laptopa i zaronite u svet daleke budućnosti.

Prethodni tekst„Vruća roba” u gradu: Osiguraj na vreme svoje ulaznice za LMF festival
Sledeći tekstSpremite se za najjače izdanje Tuborg Lovefesta do sada!