Divine therapy Vol. I u klubu DOT za reprizu srpske nove

divine therapy dot

Iako na našem sajtu uveliko čitate najave dočeka nove 2016. godine, iz kluba DOT nam stiže i prva najava žurke za reprizu srpske nove godine! U pitanju je novi serijal žurki pod nazivom Divine therapy, a vaš i naš domaćin biće Popi Divine!

U petak 15. januara, očekuje nas prvo izdanje Divine therapy žurke, a gost će biti jedini finalista DJ takmičenja Burn residency koji je vrteo na tri deka i oduševio legendu Carl Cox-a, Tom Bug! Tom Bug je jedan od osnivača House Fusiona, što je alias za zajednički projekat sa DJ Andrijom i Groovlineom. Nakon uspešno organizovanih House Fusion večeri, nastavljaju saradnju kroz radio emisiju i produkciju.

Od 2013. isprobava drugačiji pristup ljubiteljima house muzike, učestvovanjem na Boudoir večerima. Program je koncipiran kao spoj muzike, foto arta, mode, plesnog performansa i video projekcija u jedinstveno tematsko klubsko veče. Predstavljao je Hrvatsku na burnResidency finalu na Ibici 2015 i svojim nastupom oduševio Carl Cox-a. D3EP Radio Network, novi projekt Granta Nelsona, legende UK house scene, je u svoj redovni program uvrstio i radio-emisiju Tom Buga pod nazivom House Fusion.

Osim Tom Bug-a, ove večeri, 15. januara, očekuje vas nastup još jednog burn residency dj-a, ujedno i domaćina ovih žurki, a to je Popi Divine. Nakon što je 1998. godine dobio prvi vinil na poklon, odlučio je da počne da se bavi muzikom. Počeo je kao Pop DJ, tražeći svoj stil lutao je kroz elektronsku muziku. Nastupao je uglavnom lokalno, često je viđan u kafićima i manjim klubovima u Beogradu, spremajući se za veće. Proboj se dešava 2001. godine kada prikuplja sve veću ekipu oko sebe, počinje da radi u većim klubovima, putuje na nastupe i u druge gradove regiona i kada pronalazi svoj zvuk Deep – Tech House & Progressive. Nakon par godina postao je član prve beogradske progressive house organizacije „Digital harmony“.

Kako se globalni zvuk menjao tako je dodavao po malo Minimal, Electro i Acid-a svom zvuku. Od 2007. postaje član poznatog beogradskog sastava Divine Electrica sa kojim je imao mnoštvo live nastupa po klubovima i zbog kojeg menja svoje umetničko ime u Popi Divine. Danas, njegovi setovi su karakteristični po otvorenom srcu i bez ograničenja, ali bazirani na deep-u. Njegove nastupe mogli ste čuti na festivalima poput „Entrance“, „Exit“, „Sea dance“, „Belgrade beer fest“, „Ovo je moj grad“, „50 years of Plyboy“ i mnogim drugim. Takođe je radio na live projektima sa gudačkim kvartetom „Wonder strings“ kao i beogradskim rok bendom „FeY Rhi“.

Facebook event

  • KLJUČNE REČI
  • Dot
Prethodni tekstElectroshock Weekend u klubu UMK
Sledeći tekstEKSKLUZIVNO: Matador u Beogradu 26. februara!
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!