GROTTO RECENZIJA: DJ Veljko Jović – Shift EP

Veljko Jović je jedan on najvrednijih producenata tehno scene Srbije, koji je sa preko 110 objavljenih izdanja dobio podršku velikana elektronske scene kao što su Spartaque, Joseph Capriati, Fedde Le Grand i Paco Osuna. Sredinom ove godine, tačnije 18. jula, pokrenuo je izdavačku kuću I AM DIFFERENT, platformu koja predstavlja dom za sve one koji se ne plaše da zarad svoje umetnosti izađu iz okvira svoje sigurne zone i time pokažu da su drugačiji. Prvo izdanje pod imenom „Shift EP“ potpisao je upravo Veljko i otkrio tri trake iz svog bogatog arsenala: Shift, Welcome to the Machine i Two of Us.

13942352_843642215735775_1845494697_n

Posmatrajući celokupno izdanje, Shift je najslabija karika koja se fokusira na 4 statična elementa:

  1. digitalni „drumcode“ mračni synth koji je definitivno mogao mnogo više da ispriča,
  2. plemenski ritam presvučen mehaničkom hladnoćom,
  3. repetitivna deonica sitnih industrijskih cimbala i white noise atmosfere (koja u jednom trenutku postaje suvišna),
  4. vokali sa fenomenalnom porukom, ali loše uklopljeni na momente.

Two of Us je definitvno najjači adut ovog izdanja sa svojom jedinstvenom energijom koja će definitivno ostati zapamćena, bila u klubu ili na festivalu. Veljko je izjavio da je ova traka za njega jedno posebno delo, posvećeno devojci koja ga podržava i inspiriše. Fenomenalna hrapavost ženskog vokala ovoj traci daje poseban šmek, dok intenzitet atmosfere topi prisutne do kraja brejka kada se dešava jedan čudan momenat- katarza, ali sa željom da ide „gura“ do poslednjeg atoma snage, bez stajanja.

EP se završava sa Welcome to the Machine, trakom koja se definitivno razlikuje od prethodne dve. Razigrana je, ali mračna. Trakom dominira zabadački mračni synth koji održava pažnju publike sve do kraja dužeg brejka kada kompozicija eksplodira u paramparčad, naglašavajući najsitnije detalje gde se vidi da je u sređivanje uloženo dosta rada i truda.

„Shift EP“ je dostupan na svakoj većoj elektronskoj platformi za skidanje muzike, dok ćemo I AM DIFFERENT pratiti u budućnosti u potrazi za novim biserima.

OCENA: 7.5

13941141_843642232402440_2123257041_n

 

Prethodni tekstDefected Croatia Festival – 5 dana i noći house hedonizma
Sledeći tekstMTV Village, Boat partyji i VVIP prostor posebne su atrakcije MTV Summerblast -a
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!