Nic Lawyer – Radio bih b2b set sa Milosavljevićem

2359
Nic Lawyer

Da li ste se ikada zapitali zašto Nikola Tacić koji je u DJ svetu poznatiji kao Nic Lawyer sebi dao takavo DJ ime? Nikola je završio Pravni fakultet u Nišu kada se seli u Beograd i započinje advokatsku (Lawyer) karijeru u jednoj internaionalnoj advokatskoj kancelariji.

Nastupao je rame uz rame sa internacionalnim i domaćim DJ-evima kao što su Traumer, Nakadia, Dejan Milićević, Lea Dobričić, a može da se pohvali i time da je rezident beogradskog kluba Dot. Takođe uspeo je da radi i na EXIT festivalu prošle godine, a bio je i pobednik Tuborg takmičenja ove godine.

INTERVJU

Nic Lawyer Dot

01. Kako izgleda tvoj prosečan dan (posao, muzika)?

Kada je radni dan u pitanju, budim se jako rano i uz jutarnju kafu do početka radnog vremena uglavnom slušam neki lagani mix i prelistavam najnovije vesti. Slobodno vreme nakon posla, uključujući i vikend je rezervisano za istraživanje i skidanje muzike i druženje sa Abletonom.

02. Izvođače koje bi najviše voleo da čuješ uživo, a nisi imao prilike?

Teško pitanje imajući u vidu da je lista izvođača koje bih voleo da čujem malo duža. Npr. Vakula, Donatto Dozzy, Dorisburg, Delano Smith, Confronce, Baaz, Stojche, Skee Mask, Seelow, Peverelist, Chaos in the CBD, Bassic Soul Unit, Reggie Dokes, Palm Trax i mnoge druge.

03. Trenutak na koji si najponosniji?

Saznanje da ću raditi EXIT 2016. godine. To je ujedno bila i najveća nagrada za do tada uloženi rad.

04. Da li je teže progurati se kada nisi iz Beograda?

Mišljenja sam da jeste, ali nema pravila. Smatram da za neki krupniji iskorak postoji mnogo više faktora od mesta u kome živis ili se trenutno nalaziš.

05. Da li DJ mora da bude i producent da bi bio kompletan?

Takođe nema pravila. Mislim da nije neophodno, ali je poželjno. Poznajem nekoliko DJ-eva koji nisu nikada izdali nijedni traku, barem ja ne znam da jesu, a koji su po mom mišljenju kompletni kako u tehnici mixovanja tako i u selekciji traka.

06. Sa kime bi voleo da radis b2b set i zašto?

B2B bih voleo da radim sa Markom Milosavljevićem. Zato što mnogo prati, istražuje muziku i kombinuje sve moguće žanrove na takav način da sve to ima smisla – od ambienta, jazz-a, preko house-a do techno-a, breakbeat-a,…

07. Najdragoceniji savet koji si dobio u svojoj dosadašnjoj karijeri?

Biti strpljiv, uporan i biti svestan da uspeh ne dolazi preko noći. Ukoliko jednom dođe – zgrabi ga i pokušaj da ga održiš što duže, imajući u vidu da nikada ne možeš da znaš da li ćeš ponoviti isti.

08. Gde je Nic Lawyer za pet godina?

Za 5 godina, nadam se, barem 5 koraka iznad trenutne pozicije, kako u muzici tako i u advokaturi.

GROTTO PODCAST 017

Grotto Podcast 2017 Nic Lawyer

Na pitanje šta ima da kaže o svom miksu odgovorio je sledeće: “Podcast predstavlja kombinaciju različitih žanrova i traka koje trenutno najviše slušam, pa je to i prilika da se ljudi, koji me još uvek nisu slušali, upoznaju sa tim šta mogu da očekuju od mene na žurkama. Nadam se da će vam se svideti!“.

Tracklist:

01. Greg Gow – Beyond time
02. Skee Mask – Routine
03. 3KZ – Masked man
04. Fantastic Man – Rhythm Algorithm
05. John Tejada, Tin Man – Diamond Lanes (Original Mix)
06. Laak – Waiting For Tomorrow
07. Hiver – Blue Aconite
08. LaChriz – Nothing – Goes To Waste
09. Zenker Brothers – Subklet
10. Peverelist – Slice Of Life
11. Hodge – No Single Thing
12. Counter plan – 90 degrees (DJ Q Mix)
13. Möd3rn – Off The Four
14. The Analog Roland Orchestra – Plant
15. Savile – Effort Won t Betray You
16. Donato Dozzy – Aurora

Nic Lawyer @Facebook
Grotto @Mixcloud

Download Grotto Podcast 017