Recenzija žurke | Topljenje: Butch | Der Dritte Raum | Goya | Dee

783
Butch

Sa velikim entuzijazmom smo čekali Topljenke žurku. Pogotovo što nas je Butch oduševio još pre 7 godina kada je gostovao u Vrnjačkoj Banji. Od tada Butch je poprilično porastao. Najviše možda nakon potpisivanja za Solomun-ovu booking agenciju – People & Machines, koja je ogranak Diynamic etikete. Uz to Butch je eksplodirao na Ibizi od kako je izdao “Dope” i “Praise The Lord” pesme koje su svi svetski DJ-evi vrteli. Postao je glavni sastojak u setovima svih relevantnih DJ-eva, bilo da pravi acid house, disco-tech breakbeat ili obrađuje Hans Zimmer-ovu temu “Interstellar” u deep-latin stilu sa C.Vogt-om.


Da stvar bude još bolja, sa njim je nemački duo Der Dritte Raum gostovao i time dao na težini starijoj generaciji klabera. Podrška uz našeg Goyu i Dee je samo dodatno potvrdila da će ovo veče biti izuzetno plesno jer ćemo čuti prvenstveno kvalitetan tech house.

Išli smo totalno rastrećeni sa idejom da uživamo pre svega u vibe-u. Bez tripovanja da Shazam-ujemo i prenesemo vam skoro svaku pesmu koju su pustili. Tako da je ova recenzija iz perspektive klabera koju su “nekada” izlazili u grad. Prepušteni samo muzici, atmosferi i ljudima koji su tu.

Stigli smo oko 00h kada je Dee završavala set i Goya počinjao. Za 00h poplično je groove bio jak, ali nam nije smetalo jer smo to i očekivali. Samo masa se možda još nije opustila uz par piva ili čega već. Tako da bez obzira na Dee-jev i Goyin groove – klaberi su se štedeli u pokretima kada smo stigli.

Ipak Goya ako nešto zna, to je da razmrda ljude na pravi način i kroz sat vremena ljudi su potpuno skapirali da je tech house na meniju večeras. To je kulminiralo kada je Goya pustio obradu Kylie Minogue koju su svi prepoznali. Drugari iz Onlyclubbing-a su uhvatili taj momenat dok smo mi u masi đuskali kao da sutra ne postoji.

Divota celog Goyinog seta i prelaska na Butch-ov je ta što se to uopšte nije osetilo. Da smo bili okrenuti suprotno od DJ-a i gledali ka izlazu hale 8 celo veče – ne bi provalili u kom momentu je krenuo Butch. Butch se toliko lepo nadovezao da smo bili zaista oduševljeni. Ipak možda je to i njegov najveći plus bio, zato što je ceo set u odnosu na 2011. bio “školski odrađen” – što nije nužno loše, ali smo očekivali više. Tu uzimamo u obzir da je pustio isti edit Traumera kao i Goya što nam donekle govori da je imao otprilike pripremljen set.


Butch je sve u svemu dosta bio mračniji i uz par svojih pesama je zadržao ljude na podijumu, samo daleko od toga da nam je premašio sva očekivanja. I tada kada smo već razmišljali oko 4 da krenemo kući, počeo je Der Dritte Raum. Mi njih znamo kada su izdali “Hale Bopp” – tad su žarili i palili u techno/trance stilu i zaista imali smo osećaj da će zbog te stare slave više zvučati retro. Međutim stara škola uvek zna da iznenadi. Uz aplauz i acid intro Andreas Krüger i Ralf Uhrlandt su koketirali između tech house i techno zvuka.


U odnosu na Butch-a zvučali su za lestvicu bolje, kako u odabiru zvukova, tako i u samom kvalitetu zvuka koji je prosto nekako bio masniji, utegnutiji i moćniji. Šteta možda što ih nismo više približili domaćoj publici, ali Der Dritte Raum LIVE je svakako uz Goyu obeležio nama veče. Oko petice smo otišli zato što je deo ekipe radio sutradan – tako da smo nažalost propustili zatvaranje.

Vip, cene pića, backstage, toaleti i generalno cela produkcija je bila na nivou tako da nije bilo gužve nigde i sve je teklo glatko. Veče je zaista prošlo u najboljem mogućem redu, a mi se radujemo sledećoj Topljenje žurci gde nam 1. juna dolazi Oliver Huntermann i Victor Ruiz.