Moondance 2018: Zvuk berlinskog Tresora zatvorio šesto izdanje festivala!

Šesti Moondance festival elektronske muzike završen je u subotu, 11. avgusta na trđavi Kamerlengo u Trogiru.

456
Moondance festival 2018 Dan 3 review

Treće i posljednje festivalsko veče organizovano je u već tradicionalnoj saradnji Moondance festivala i najznačajnijeg techno kluba u istoriji. Berlinski Tresor je i ovog puta okupio najbolje DJ-eve i producente koji se godinama nalaze na samom vrhu scene. Prvi je nastupio rezident kluba Handmade koje je odradio energični set, na koji se savršeno nadovezala multimedijalna izvođačica K-HAND – poznatija i kao prva dama Detroita.

Iako do sada Moondance nije ponavljao izvođače, nakon prošlogodišnjeg seta Argentinca Jonas Kopp-a ove je napravio izuzetak i ponovo na progrm uvrstio jednog od prvenaca Tresor etikete što se ispostavilo kao odličan potez. Kraj festivala pripao je rezidentima The Analogue Cops, italijanskim duom koji ima prepoznatljiv live set koji se savršeno uklapa u vibru Moondance publike. Brojna publika iz regiona i sveta uživala je u zvucima Berlina i Detroita koji su obeležili zadnje festivalsko veče i jutro, a osim navedenih headlinera nastupio je i italijanski duo Steve Murphy i DJ Octopus.

Moondance festival 2018 Jonas Kopp Tresor

Nagrađivani festival Moondance i ove godine je okupio najznačajnija imena iz različitih techno žanrova, uspeo je da održi kvalitet i intimnost po kojima je postao prepoznatljiv i van regiona, kao i pristupačnu cenu ulaznica.