Vikend u Barutani: Portmanov rođendan I Diynamic zvezde

1199
Barutana Belgrade Techno Festival Happy People

Za predstojeći vikend Barutana svim ljubiteljima elektronskog zvuka priprema kvalitetan muzički program za dobar provod i ples do ranih jutarnjih sati.

Petak 17. avgust rezervisan je za rođendansko slavlje Peter Portman-a, najmlađeg domaćeg predstavnika na svetskom takmičenju Burn Residency održanom na Ibizi, uz odabranu selekciju domaće podrške najaktuelnijih beogradskih DJ-eva. Te večeri će nastupiti Manton – lokalni talenat koji već ima atraktivan produkcijski portfolio, M.U.T.O.R – resident Beat organizacije čiji se setovi baziraju na deep i tech house-u, Inglorious Bastards u sastavu iskusnih gradskih DJ-eva koje predstavljaju andergraund klupsku scenu – Mancha & MarkPanic, Pion i Teo Trunk, kao i specijalni gost iz inostranstva.

Subota 18. avgust posvećena je zvezdama “Diynamic” izdavačke kuće: popularnom nemačkom dvojcu Kollektiv Turmstrasse, Magdaleni i Magit Cacoon, DJ-u, producentkinji i vokalisti iz Tel Aviva. Podršku će im pružiti Nikola Mihailović, mladi predstavnik domaće elektronske scene.

Karijera dua Kollektiv Turmstrasse započeta je pre 20 godina, a prvi zajednički studijski poduhvat usledio je dve godine kasnije. Prodavac ploča kod kojeg su nabavljali muziku, čvrsto verujući u njihov zvuk, podstakao ih je da objave svoju prvu pesmu “Turmstrasse” za izdavačku kuću “Electronic Parlament”, 2001. godine. Najveći uspeh donelo im je izdanje “Sry I’m Late”, za veliki “Diynamic” lejbl, sa kojeg se izdvojila numera “Sorry I Am Late”, jedna od top 10 pesama cele svetske elektronske scene i jedna od najprodavanijih pesama 2015. na Beatport-u.

Kollektiv Turmstrasse Barutana 2018
Kollektiv Turmstrasse @ Barutana

Malo ljudi zna da je Magdalena od samog početka deo “Diynamic” porodice, budući da je dugo radila kao čovek iz senke. Godinama je vodila poznati klub ove izdavačke kuće – “EGO” u Hamburgu. Uz stalan kontakt sa svetskim zvezdama elektronske scene, ubrzo je shvatila da zapravo želi da stoji za miks pultom. Svoju DJ karijeru započela je puštajući muziku na after party-jima. Usledili su bukinzi širom evropskih klubova i u okviru “Diynamic Showcase” žurki širom sveta. Od 2016. godine ima rezidenturu na Ibici, kao i emisiju na radiju Ibiza Sonica.

Magdalena Barutana 2018
Magdalena @ Barutana

Setovi Magit Cacoon spajaju elemente house muzike sa techno detaljima u jedan opčinjavajući miks. Kao član Solomun-ove “Diynamic” familije, ona nastupa svuda po svetu, od Watergate-a do prestižnih festivala u Amsterdamu i Istanbulu, kao i na Off-Sonar žurkama u Barseloni. Uz podršku legendi poput Sven Vath-a, Carl Cox-a i Dixon-a, na pravom je putu da postane jedna od najtraženijih elektronskih umetnica.

Magit Cacoon Barutana 2018
Magit Cacoon @ Barutana

Za petak je ulaz besplatan do ponoći, dok je nakon toga cena karte 500 dinara. Ulaznice za subotu su dostupne na svim Eventim i GIGS TIX prodajnim mestima, po ceni od 990 za regularne i 1.490 za VIP.

OSVOJI KARTU ZA NASTUP DIYNAMIC EKIPE U BARUTANI

01. Pronađite ovaj post na našoj Facebook stranici ili kliknite ovde.

02. Like i PUBLIC Share tog posta na vašem profilu uz obavezan tag Grotto – The Way Of Life. stranice u opisu.

03. U komentaru posta na Grotto Facebook stranici tagujte osobu koju vodite u Barutanu.

04. Pravo na učešće u nagradnoj igri imaju isključivo osobe koje su lajkovale Grotto – The Way Of Life. Facebook stranicu!

Nagradna igra traje do petka, 17.08. do podne, nakon čega ćemo odabrati i obavestiti dobitnike privatnom porukom. Srećno!