Hot Since 82 uz adekvatnu domaću podršku u Luci Beograd 23. februara

353
Hot Since 82

Još malo vremena je ostalo do željno iščekivanog nastupa svetske DJ zvezde Hot Since 82, u subotu 23. februara u velikom Hangaru Luke Beograd, a te večeri će se na bini naći i još neka domaćoj publici dobro poznata imena. To su Andrew Meller, jedan od naših najboljih producenata elektronske muzike, čije se izdanje našlo na trećem mestu Beatportove liste najuspešnijih traka u 2018. godini, tech house DJ i producentski dvojac Wise D & Kobe, kao i IDQ, uspešni producentski projekat iza kojeg stoje Igor Puljić aka Pookie, Alex Milićević i Dragan Ražić.

Hot Since 82 je zaštitno lice modernog tech house zvuka. Jedan je od dobitnika DJ Awardsa, našao se na prvom mestu liste najboljih tech house DJ-eva koju je objavio Beatport, a nominovan je i za producenta godine na Electronic Music Awardsu. Deo je Richie Hawtinove ENTER ekipe, a već dve godine zaredom rezident je kluba Pacha na Ibici, uz svoje prepoznatljive Labyrinth žurke. Među klupskom populacijom popularan je njegov Taken koncept događaja koji su organizovani na različitim tajnim lokacijama širom sveta. Umetnik kojeg kritičari navode kao nekoga ko pušta najsofisticiraniju muziku u Velikoj Britaniji, srca klupske scene osvojio je debi izdanjem “Let It Ride” 2011. godine, koje je dospelo na treće mesto Beatportove deep house liste i postalo himna Ibice. U novembru 2017. godine Hot Since 82 počeo je sa produciranjem novog albuma, za koji kaže da je sporiji, emotivniji i sa više vokala u odnosu na njegova prethodna izdanja. Prva dva singla sa ovog albuma – “Buggin” i “Bloodlines” objavljena u drugoj polovini 2018. najava su za izdanje koje se očekuje u martu ove godine.

Andrew Meller je zahvaljujući remixu pesme “Born Slippy”, jednog od najuticajnijih elektronskih bendova današnjice – Underworld, ostavio trag na globalnoj elektronskoj sceni. Njegova verzija ove pesme našla se na prvoj poziciji prestižne Beatport Top 100 liste najboljih izdanja, kao i u setovima mnogih DJ zvezda, među kojima su Carl Cox, Nicole Moudaber, Paco Osuna i Nakadia. Tokom prošlog leta ova hit numera vrtela se na najpoznatijim svetskim plesnim podijumima. Njegov remiks trake “Insomnia”, jednog od najpopularnijih sastava svih vremena – Faithlessa, takođe se našla na Top 100 Beatport listi. Poslednje Mellerovo izdanje, “Godfather’s Dance”, stiglo je do 12. pozicije Beatportove tech house liste i podržana je od strane imena kao što su Richy Ahmed, Andrea Oliva, Technasia, Darius Syrossian, Mark Knight i drugi.

Andrew Meller
Andrew Meller | Photo: Blender

Wise D & Kobe iza sebe imaju 17 godina uspešne karijere, a 2019. započeli su potpisanim ugovorom za “Repopulate Mars”, izdavačku kuću Lee Fossa. I do sada su izdavali za velike svetske lejblove – “Toolroom Records”, “Glasgow Underground”, “Great Stuff”, “Noexcuse”, “Guesthouse” i “King Stree”, a njihovu muziku podržali su izvođači kao što su UMEK, Mark Knight, A-Track, waFF, Gorgon City, Uner, Kevin Mckay, Huxley, Jamie Lewis, Les Schmitz. Singlovi ovog produkcijskog dvojca našli su se na priznatim top listama, na podijumima prestižnih klubova i festivala širom sveta, na čuvenom BBC Radio 1 u setu Erick Morelloa, kao i u legendarnoj emisiji “Release Yourself” u režiji Roger Sancheza.

Wise D & Kobe
Wise D & Kobe | Photo: Blender

IDQ su uspešni domaći producenti koji su sjedinili znanje, talenat i iskustvo. Za kratak vremenski period sarađivali su sa dosta velikih imena, a u tu grupu se ubrajaju i Yousef, Stefano Noferini, Roger Sanchez, Sandy Rivera, Todd Terry, David Penn, Josh Butler, Sam Obernik, Theo Kottis i The Shapeshiftersi. Njihova muzika našla se na plejlistama popularnih svetskih izvođača – Black Coffee, Claptone, Nick Warren, Gorgon City, Mark Knight, DJ Harvey,… Nakon brojnih singlova koje su objavili, ovaj trojac završava debi album, koji je najavljen za leto ove godine.

IDQ
IDQ | Photo: Blender

Vrlo ograničen kontingent ulaznica za nastup Hot Since 82, u produkciji Blender, nalazi se u prodaji širom Ticket Vision i Gigstix mreža, po ceni od 1.490 dinara za parter i 1.990 dinara za VIP platformu.

Facebook Event

Featured Photo: Blender