Recondite i VAAL će vas u prvoj epizodi pete Apgrade sezone držati zakovanim za dance floor

197
Apgrade Recondite VAAL Hangar 2019

Produkcijska vožnja bez prestanka otpočinje petu sezonu 30. marta uz Apgrade porodicu – live nastup nemačkog producenta i krotioca melanholičnih melodija, Reconditea, i VAAL sa kojom slavimo izlazak njenog debi albuma “Nosferatu”. Vitanov, kog smo slušali prošlog leta na Apgrade Weekendu, i Apgrade protégé, Marko Milosavljević, poslužiće intro i outro za prvi veliki prolećni rejv u Hangaru u Luci Beograd. Ulaznice po ceni od 890 za Parter i 1.390 RSD za VIP u prodaji su na svim blagajnama kao i putem sajtova gigstix.com i tickets.rs.

Apgrade Recondite VAAL Vitanov Marko Milosavljević Hangar 2019
Apgrade w/ Recondite, VAAL, Vitanov & Marko Milosavljević @ Hangar | Photo: Apgrade

Možda vam je poznato da iza nedokučivog imena Recondite stoji Lorenz Brunner, a da li znate priču o potrazi Lorenza, ljubitelja prirode i kulta tela, za Reconditeom, virtuozom introspektivnog tehna u sopstvenom žanru? Sa setom autleta za sopstveni izraz kao što su “Dystopian”, “Innervisions” i “Ghostly International”, Recondite od debija “On Acid” do petog albuma “Daemmerlicht“ brani integritet tehna sa saosećanjem. Sa Apgrade publikom susreo se dva puta, najpre u Rovu na Kalemegdanu 2016. godine, a zatim u Dragstoru 2017. i još uvek nije odlučeno gde je pobrao više ovacija. Ovaj put se vraća u Beograd pod krov Hangara, da novim live setom po treći put prigrli beogradsku publiku.

Recondite Apgrade Beograd 2016 Benny - Take A Moment
Recondite @ Apgrade 2016 | Photo: Benny – Take A Moment

VAAL ćemo imati priliku da čestitamo izlazak njenog debi albuma “Nosferatu” koji za razliku od prethodnih izdanja, namiguje trip-hopu i brejkovima devedesetih. Tajna uspeha ove britanske producentkinje je dugogodišnja akumulacija ideja pre početka karijere i van klupske sredine, lišena bilo kakvog trendovskog uticaja i prepuštena inspiraciji koju je sama odabrala. Poznanstvo sa producentom Luc Cazalom odvelo je pravo do italijanskog tehno dua Tale of Us. Inspirisani onim što su čuli, Karm i Matteo širom su joj otvorili vrata svog sveta u koji je VAAL donela samo još više. Ubrzo je pokrenula “Baastard Records” i usidrila se na elektronsku scenu hitom “Wander To Hell” koji je, kao i naredni “Monument”, saradnju sa Tale of Us, objavio “Afterlife”. Van nastupa, njena veza sa klupskom scenom ostaje telepatska, kao da je genije balansa poznatog kao JOMO (joy of missing out).

VAAL Apgrade Beograd 2016 Benny - Take A Moment
VAAL @ Apgrade 2016 | Photo: Benny – Take A Moment

Oba strana gosta uvertire u petu Apgrade sezonu pletu soundtrake za sadašnji trenutak u kojima se beogradska publika prepoznaje. Laurent Garnier, Sven Väth, Maceo Plex, Nicolas Jaar, Loco Dice, Tiga, Tale Of Us, Solomun, Ben Klock, Marcell Dettmann, Chris Liebing i Marco Carola neki su od prethodnih Apgrade gostiju zbog kojih ste čekali ovu najavu. Ako ste gledali “The Young Pope” u kojoj je i Reconditeova “Levo”, onda nemojte da vam drugi prepričavaju veliki plot tvist prve epizode nove Apgrade sezone!

Za vesti o novim gostovanjima, pratite Apgrade na Facebooku i Instagramu. Specijalne podkaste i intervjue nađite na Apgrade sajtu.

Facebook Event

Featured Photo: Apgrade