Tradicionalni nastup Hernan Cattaneo-a i Nick Warrena u Barutani, odlaže se za 5. septembar

622
Hernan Cattaneo Nick Warren Barutana by OSC Visual

Tradicionalni beogradski back2back nastup superstarova progressive scene: Hernan Cattaneo-a i Nick Warrena, odlaže se za subotu 5. septembar. Kao i prethodnih godina, njima se te večeri u Barutani pridružuje kolega Graziano Raffa.

Nastup ovih veterana progressive scene, koji je bio zakazan za 29. maj, odlaže se zbog COVID-19 pandemije i odluke Vlade Republike Srbije, kojom se definišu dalje epidemiološke mere i ograničenja u cilju zaštite stanovništva, a koje uključuju i nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja.

Sve kupljene ulaznice važe i za novi datum. Ukoliko nekome novi datum ne odgovara, postoji mogućnost za refundiranje novca. Detaljne informacije o refundaciji, mogu se dobiti putem Cooltix stranice ili putem mejla [email protected]

Ulaznice za novi datum su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po ceni od 1.190 dinara za regularne karte i 1.690 dinara za VIP, kao i na svim Gigs tix i Ticket vision prodajnim mestima.

Hernan Cattaneo Nick Warren Barutana Septembar 2020
Hernan Cattaneo b2b Nick Warren @ Barutana (Septembar 2020) [Flyer]
Hernan Cattaneo, argentinski progressive izvođač i dobitnik nagrade za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa je jedan od vodećih andergraund umetnika koji je argentiski house sa lokala premestio na internacionalnu scenu. On je jedan od retkih koje ne treba posebno predstavljati, njega obožavaoci širom sveta zovu El Maestro. Kumovao je andergraund house sceni i postao njena srž. Njegov zvuk proteže se u granicama progressive, house i techno muzike.

Pročitajte i “Hernan Cattaneo ima status heroja u rodnoj Argentini

Za više od tri decenije karijere izdao je 11 albuma, 30 singlova i 50 remiksa. Njegova prva rezidentura u Buenos Ajresu u klubu Clubland i prijateljstva sa velikanima elektronske muzike, kao što su Paul Oakenfold, John Digweed i Sasha, usmerili su ga na pravi put ka svetskoj slavi.

Prekretnica u njegovoj karijeri dogodila se 1998. godine kada je Hernan upoznao Paul Oakenfolda u Buenos Ajresu. Oakenfold je u to vreme bio najpoznatiji DJ na svetu i dopala mu se muzika koju je Hernan puštao, pa mu je ponudio da nastupa sa njim širom sveta. Ta odluka promenila je njegov život zauvek.

Pročitajte i “Moja progresivna priča: Hernan Cattaneo

Samo nekoliko godina nakon početka karijere, Hernan je postao prvi južnoamerički rezident globalnog brenda Cream, dobio je rezidenture u klubovima Cream na Ibici i Liverpulu, kao i u klubovima Pacha u Buenos Airesu i Ibici. Takođe, bio je među najboljih 100 DJ-eva 10 godina za redom na DJ Mag Top 100 listi.

Nick Warren, jedan od veterana elektronske scene, postao je jedan od superstar DJ-eva sredinom 90-ih, bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao je na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima. Nick se 80-ih godina preselio u Bristol i do ranih 90-ih postao je jedan od glavnih gradskih DJ-eva. U to vreme, vrteo je eklektičnu paletu žanrova, od dub-a i hip hopa, do house-a, koji je postao njegov omiljeni stil muzike. Kada su kolege iz Bristola, sastav Massive Attack krenuli na turneju po Americi, pozvali su Nicka da im bude oficijalni DJ tokom turneje, što svedoči o njegovim DJ veštinama za gramofonima, kao i njegovoj tadašnjoj reputaciji. Nakon toga, Warren je započeo svoju neverovatno uspešnu rezidenturu u klubu Cream u Liverpulu.

Narednih godina Nick je uživao u velikom uspehu. Kroz kombinaciju odličnih mikseva za Mixmag, DMC, i veoma uspešan Global Underground serijal, i izdavanjem niza klupskih hit singlova, dostigao je sam vrh elektronske i house scene. Nastavio je da izdaje albume, singlove i remikse sa svojim partnerom iz Way Out West projekta, a remiksovanjem pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rey, učvrstio je svoju poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dance muzike.

Pročitajte i “Hernán Cattáneo i Nick Warren: 6 saveta za savršen B2B set

Nick Warren je jednostavno rečeno ambasador elektronske muzike. Iza sebe ima osam albuma izdatih za “Global Undergorund” uz izdanja potpisana i za izdavačke kuće “Renaissance” i “The Balance Series”. Cela njegova diskografija i popularni The Soundgarden miksevi čine ga jednim od prvih superstar DJ-eva na svetu, a on tu titulu decenijama održava. Warrenova muzička širina i raznolikost čine da svaki njegov performans predstavlja jedinstveno iskustvo slušanja, a njegov specifičan pristup muzici omogućio mu je da se poveže sa klaberima na globalnom nivou.

U kasnim 2000-im okrenuo se poslovnoj strani muzičke industrije. Sada, kao posrednik za nove talente, bristolske izdavačke kuće Hope Recordings, Nick provodi vreme tragajući za novim zvezdama, koje će razvijati i promovisati. Kroz ekspanziju sopstvenog lejbla “The Soundgarden”, u globalno popularan brend, poznat po svojim internacionalnim događajima, učvrstio je svoju, već jaku reputaciju giganta elektronske, techno i house muzike. Sa naletom novih izdanja, Soundgarden live žurki, i jako iščekivanom Way Out West live turnejom 2018. godine, Warren nema nameru da uspori.

Featured Photo: OSC Visual

Prethodni tekstAudioStorm nastupa večeras sa krova kulture Podgorice
Sledeći tekstdeadmau5 i The Neptunes udruženi na novom izdanju