Otkrivamo novu ekskluzivnu lokaciju Drumcode Showcase žurke!

1703
Novi Hangar Luka Beograd

Zavirite u novu ekskluzivnu lokaciju Drumcode Showcase žurke, gde će u industrijskom ambijentu novog Hangara u Luci Beograd u subotu 9. oktobra nastupiti predvodnik „Drumcode“ izdavačke kuće – globalna techno zvezda Adam Beyer, jedan od najtraženijih holandskih DJ-eva Bart Skils, lokalni muzički talenat koji gradi uspešnu internacionalnu karijeru Ilija Đoković i Raxon, jedan od najpoštovanijih izvođača sa teritorije Srednjeg Istoka.

Drumcode Showcase / New location (Video)

Novi Hangar je do sada nekorišćena lokacija za događaje u okviru kompleksa Luke Beograd, koji pleni svojim izgledom specifičnog industrijskog senzibiliteta. Smešten uz samu obalu Dunava, objekat je izuzetan predstavnik tipične industrijske arhitekture iz doba bivše Jugoslavije, skladnog enterijera koji čini kombinacija masivnih betonskih i čeličnih konstrukcija, čija je druga etaža potpuno prošupljena staklenim ekranima. Naizgled skladan magacinski prostor, čiji se kapacitet proširuje na galerije koje plutaju iznad prizemnog dela nošene stubovima u kvadratnom rasteru.

Specifičnost novog Hangara predstavlja krov konstruisan od nasumično rotiranih ravni, koji daje dodatni utisak prostoru, budući da se „lomi“ upravo iznad najviše tačke samog prostora. Enterijer objekta u potpunosti dopunjuju funkcionalni metalni sistemi poput dizalica, teretnih liftova i kabina za male zanate.

Hangar Luka Beograd Drumcode Showcase

Luka Beograd važila je za najveći logistički potencijal grada. Po uzoru na sve velike svetske luke karakteriše je ogromno betonsko korito za prijem velikih teretnih brodova i zastarela čelična mašinerija za prenos tereta. Visoki kranovi i ogromni hangari elementi su pejzaža svake velike luke, te su u poslednjih nekoliko decenija, na globalnom nivou, postali atrakcija za održavanje događaja u svetu elektronske muzike. Fuzija betona, čelika i veštačkog svetla predstavljaju polaznu osnovu za kreiranje scenografije kada je reč o ovakvoj vrsti muzičkih događaja.

Drumcode Showcase Beograd 2021 Hangar

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po ceni od 1.190 dinara za regularne karte i 1.690 dinara za VIP, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision-a i Gigs Tix-a. Sve kupljene ulaznice za prethodno zakazane nastupe, važe i za novi datum.

Photos: Blender Press

Prethodni tekstOtvaranje sedme sezone kluba DOT uz Kid Kimijev rođendanski Party
Sledeći tekstZavršeno revolucionarno debi izdanje Epizode festivala u Albaniji