Nezaboravnom večeri na Kastelu počeo jubilarni FRESH WAVE FESTIVAL!

Fresh Wave Festival 2022 prvi dan

Sinoć je na spektakularan način na banjalučkoj tvrđavi Kastel počelo deseto jubilarno izdanje Fresh Wave Festivala!

Kako smo i najavljivali spektakularni i potpuni muzički doživljaj na tri festivalske bine oduševio je posetioce jubilarnog izdanja Fresh Wave Festivala, a deseta smotra nekih od najpoželjnijih i najcenjenijih regionalonih i svetskih izvođača započela je uz sjajne nastupe Same’ Abdulhadi, Adama Beyera, ali i sastava Bad Copy (Ajs i Timbe) i Krankšvester, Smoke Mardeljana i drugih!

Premijerni nastup u BiH Same’ Abdulhadi ostaće uklesan u najveću festivalsku binu M:Tel Main Stagea Fresh Wave Festivala kao sakrament muzičke rapsodije u kojoj deo duše ove fantastične umetnice ostaje zauvek smešten u dimenziju u kojoj osim simbioze izvođača, publike i festivala u talasima naviru euforija, oduševljenje i nezaboravne emocije. Sama’ nam je demonstrirala ne samo muzičko znanje već i ogromno srce u kojem, sigurni smo, Fresh Wave Festival od sinoć ima posebno mesto!

Sama Abdulhadi Fresh Wave Festival

Na nastupu legendarnog Adama Beyera desilo se ono što smo svi čekali! Apsolutni eruptivni nastup techno maga oduvao je i oblake iznad Kastela, ali i publiku sjajnim setom i još jednom pokazao zašto je decenijama sinonim za sam vrh elektronske muzike uopšte. Publika Fresh Wave Festivala napokon je dočekala nastup ove DJ ikone, a da je vrijedilo čekati nakon sinoćne večeri jasno je svima koji su ispratili početak još jednog izdanja najboljeg BiH muzičlkog festivala.

Adam Beyer Fresh Wave Festival 2022

Ništa manje nezaboravi bili su nastupi regionalnih hip hop velikana na Jagermeister Live bini, na kojoj se u svečarskom maniru uz nastupe Krankšvester, Bad Copy (Ajs i Timbe) i Smoke Mardeljana na najbolji mogući način obilježio 11. avgust – rođendan Hip Hop-a i dao svojevrsni omaž ovom muzičkom žanru.

Večeras, druge festivalske večeri između ostalih, očekujemo nastup argentinske muzičke ikone Hernana Cattanea, Claptone-a, Gršeta, Z++, Vojke V.  Deseti Fresh Wave će kao i u prethodnih devet izdanja festivala nastaviti da njeguje ideju da se nekim od najcjenjenijih muzičkih izvođača iz sveta i regiona na istim binama pojave i banjalučki i izvođači iz BiH čime se Fresh Wave Festival nesumnjivo pokazao kao najvažniji festival koji na ovaj način direktno podržava domaću muzičku scenu, a ova vrsta podrške kao društveno-odgovorna.

Ulaznice

Ulaznice za deseti Fresh Wave su dostupne putem ticket servisa kupikartu.ba ali i na fizičkim prodajnim mjestima festivala u Banja Luci: Ticket Selling Point Trg Krajine od 12 do 19h i na Ticket Selling Point Kastel, na ulazu na tvrđavu Kastel od 19 do 05 sata tokom trajanja festivala.

Photos: Fresh Wave Press

Prethodni tekstDanas počinje FRESH WAVE FESTIVAL!
Sledeći tekstSjajno drugo festivalsko veče jubilarnog FRESH WAVE FESTIVALA!