Indira Paganotto, Bart Skils i Javier Portilla dolaze na FreshWave festival 2023

FreshWave festival 2022 posetioci.

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel, predstojećeg leta, od 10. do 12. avgusta, održaće se novo, jedanaesto izdanje FreshWave festivala.

Novu dekadu u istoriji festivala, negujući kvalitetan zvuk i ulažući u konstantan rast, a kao što smo ranije i najavili, FreshWave festival želi da započne najboljim izdanjem festivala do sada, sa rekordnim brojem izvođača, festivalskih bina i zona, najvećim festivalskim kampom, najboljom festivalskom produkcijom i nekim od najtraženijih svjetskih i regionalnih izvođača. Svrstani u Fazu 1 na FreshWave 2023. dolaze: Indira Paganotto, Bart Skils, Javier Portilla, Mladen Tomić i Nebs Jack!

Indira Paganotto će nastupiti na FreshWave festivalu 2023. godine.

Indira Paganotto potiče iz muzičke porodice, što joj je još od malih nogu omogućilo pristup različitim muzičkim žanrovima. Ispostravilo se da je to itekako imalo uticaj na nju, jer je sa nepunih 17 godina već objavila svoje prvo izdanje i to za label čiji je vlasnik bio čuveni DJ i producent Ian Pooley. Nakon toga ređala su se izdanja i saradnje sa imenima poput: Amelie Lens, Ben Klock, Adam Beyer, Flug, Dasha Rush, Oxia, Sven Vath, a doslovno prošlog vikenda objavljena je kolaboracija sa još jednom velikom techno divom – Ninom Kraviz, na numeri koja nosi naslov „White Horse.

Evo kako je svojevremeno intervju sa Indirom najavio i jedan od najpoznatijih medija u svetu elektronske muzike Mixmag: „Indirini setovi puni su groovea i snage, ona crpi elemente iz svih žanrova, uključujući psyprogressive, minimal i techno, ne bojeći se mešati žanrove ili stilove, uvek s daškom organic acida, što je podseća na njenu muzičku baštinu. Ovaj energični eklekticizam postao je njen glavni potpis, uz njezin sveprisutni osmijeh.” Mi tu više ništa ne bi dodavali jer sve je jasno, kristalno. Indira Paganotto je novo veliko ime svetskog techno zvuka, a ovog leta imaćemo je na tvrđavi Kastel, na najvećoj bini FreshWave festivala.

Bart Skils će nastupiti na FreshWave festivalu 2023. godine.

Uvek korak ispred, Bart Skils se etablirao kao jedan od najpoštovanijih i najtraženijih svetskih techno izvođača, a jedan od razloga za tako nešto su njegovi izuzetno napredni i muzički dobro konstruisani DJ setovi, koji lako osvajaju srca i najokorijelijih ljubitelja ovog zvuka. Njegova izdanja i remiksi za „Drumcode”, „100% Pure”, „Tronic”, „Break Nev Soil”, „Cocoon” i „Rejected” neke su od najsavremenijih numera koje su potekle iz njegove Holandije poslednjih godina. Njegova reputacija dala mu je priliku da sarađuje sa velikim imenima kao što su: Joris Voorn, Adam Beyer, Christian Smith, Nicole Moudaber, Kaiserdisco i Kollektiv Turmstrasse.

Pravo sa čuvenih densflorova Barselone, na tvrđavu Kastel, ovog leta, dolazi Javier Portilla, DJ i producent sa prepoznatljivim deep tech zvukom, kroćenim kroz različite stilove i muzičlke uticaje, koje ovaj artist neumorno oblikovao delujući u rodnoj Kostariki, potom Madridu, zatim Londonu, San Hozeu i na kraju u Barseloni, gde je učvrstio svoj prepoznatljiv stil i počeo da gradi svoju muzičku karijeru u usponu.

Javier je pronašao novu bazu u Barseloni, a istovremeno je počeo da putuje svetom kao pravi nomad DJ. Njegove avanture su ga odvele od Buenos Airesa do Rejkjavika, od Goe do Singapura, od Meksiko Sitija do Dubaija, od Šri Lanke do Njujorka i na sve krajeve planete. Nakon što je predstavio svoj harmonični i hipnotišući stil na nekim od najlegendarnijih festivala i klubova kao što su Burning Man, Envision Festival, Off Sonar, Cafe Del Mar i La Boite, ovog leta stiže na FreshWave festival!

Rezidenti  festivala i u novoj dekadi su itekako dobro poznata regionalna imena u svetu elektronske muzike Nebs Jack i Mladen Tomić, a ovo je tek Faza 1 potvrđenih izvođača!

Uz inovative i spektakularne vizuelno-pirotehničke sadržaje, vrhunski kvalitet zvuka i najbolje bine, bogate sadržaje festivalskih zona, savremen festivalski kamp, ali i mnogobrojne turističke sadržaje grada na Vrbasu, nadamo se da ste spremni za novu dekadu i novo festivalsko iskustvo.

Uskoro objavljujemo informacije i o prvom talasu festivalskih ulaznica, koje će najvjernijim fanovima festivala, biti dostupne po najpovoljnijim cenama kao i sve informacije u vezi sa festivalskim kampom za FreshWave festival 2023.

FreshWave festival @YouTube @Facebook @Instagram @Web

Featured Photo: Facebook

Prethodni tekstExitova Dance Arena i Hot Since 82 osvojili prestonicu
Sledeći tekstWilliam Djoko ovog petka u klubu Kult