lllusions festival predstavlja audio vizuelni spektakl u Beogradu

Illusions festival Beograd 2023 Line Up

lllusions po prvi put u Beogradu predstavlja audio-vizuelni festivalski spektakl, koji će rasplamsati sva vaša čula, bogatim muzičkim programom i senzacionalnom produkcijom 26. i 27. maja u Luci Beograd.

lllusions je do sada ljubiteljima kvalitetnog elektronskog zvuka predstavio nesvakidašnje žurke, nove generacije, a ovoga puta potrudiće se da na dvodevnom Open Air festivalu ode korak dalje i celokupnom scenografijom i vizuelnim efektima klaberima pruži novo nezaboravno iskustvo. Line Up ovog svetskog događaja, sačinjen je sa trenutno nekim od najtraženijih internacionalnih izvođača, koje publika retko ima priliku da čuje na jednom mestu.

Prvo veče festivala nastupiće maestralni grčki DJ i producent Argy (Afterlife), nakon njega talentovana techno ikona iz Brazila DJ Anna, a svoj novi live act predstaviće Rodriguez JR, kao i domaća podrška DJ duo Inner Sense

Drugi dan festivala nastupiće zvezda Afterlife-a Kevin De Vries, zatim legendarni nemački Dj Âme, uz sjajnu domaću podršku koju čine Bokee, DJ duo Mimi x FY, Nexie i Vahicabi.

Anna 26. maja na iIllusions FESTIVALU 2023.

DJ Anna je jedna od najinteresantnijih techno ikona i vešt selektor, a njeni nastupi su energični, zanimljivi i zadivljujući. Dostigla je nove visine sa produkcijama kao što su „Hidden Beauties” i njenim moćnim remiksom pesme Jon Hopkins „Singulariti”, pokupivši priznanje sa svih strana muzičke industrije.

Za njenu muziku možemo reći da je atmosferična, njenim improvizacijama i miksovanjem, ostvaruje neverovatne rezultate i fantastičnu energiju na nastupima.

Globalno je sve traženija nastupajući svuda od Movement Detroit, Awakenings, Tomorrowland i Block-a u Tel Aviv-u. Da biste stekli uvid u njene talente, potrebno je samo da proverite njen vinyl DJ set za Cercle, koji je već imao preko dva miliona pregleda.

Na produkcijskom frontu, izbacila je muziku na gotovo svim značajnim izdavačkim techno kućama, uključujući „Hotflush”, „Drumcode”, „Clash Lion”, „Sapiens”, „Domino” sa svojim remiksom „Jon Hopkins” plus novi original za Tale Of Us – Afterlife.

ame illusions

U Srbiju nam stiže i nemački DJ Kristian Beyer, iz dua Âme, koji će svojim kreativnim i upečatljivim techno-house setom zagrejati masu drugi dan festivala.

Kako kroz intervjue naglašava, muziku koju pušta najčešće nije muzika koju producira, ali je uvek prisutna njegova ličnost i njegov stilski pečat. Kao primarni partneri „Innervisions” etikete sa Dixonom, Âme nastavlja da neguje budućnost housa sa pažljivo odabranim izdanjima.

Nezimerno je posvećen selekciji traka, te kroz njegove setove možete čuti razne old school trake koje vešto miksa sa raznovrsnim žanrovima. Najpopularnije trake: Rej, Pink Elephant, Howling, The Witness, Envision, What the Hell, No War.

Argy će nastupiti 26. maja na Illusions festivalu 2023.

Velika je zainteresovanost i očekivanja za ovog grčkog producenta i DJ-a! Argyris Theofilis sa jedinstvenom ličnošću i talentom, je uspeo da uspostavi ime na svetskoj muzičkoj sceni.

Jedan od najperspektivnijih umetnika, prošao je dugačak put u poslednjih nekoliko godina i stekao veliku popularnost u svetu muzičke industrije. Miljenik elektronske scene, a svi već vodeći festivali ga svrstavaju u red najvećih hedlajnera.

Nakon njegovog hita broj 1 „Ketuvim” stvara još jednu svetsku klupsku himnu „Tataki” , pa zatim i mega hit „Pantheon” koji izlaze za izdavačku kuću „Afterlife”.

Argy nije slučajno tu gde je danas, od svoje 20. godine držao je rezidenciju na Ibici u klubovima kao što su Amnesia, DC10, HiIbiza, Destino i Pacha. „Učili su me da ne postoji ništa što ne možete da uradite, i da ako volite, uradićete to dobro”.

Kevin De Vries će nastupiti 27. maja na Illsuions festivalu 2023.

Kevin De Vries – uz svoj karekteristični melodic techno zvuk, postao je zvezda vodećih svestkih festivala. Od svog prvog izdanja 2015. Kevin De Vries je bio na astronomskom usponu, stvarajući nišu za hibridni techno. Njegovi setovi su puni energije i emocija, vrhunskog kvaliteta, a tu i izbija njegova strast i ljubav prema muzici.

De Vries je veliki miljenik fanova Afterlifea. Kevinovi DJ setovi pretvaraju jedinstvenu energiju njegove sopstvene muzike u duga putovanja od najsavremenijih zvukova do klasika 90-ih i nazad. Ubrzo je postao tražen DJ širom sveta, dosledno pružajući izvanredne nastupe za velike festivale i intimne klubove.

Pročitajte i: „Kevin De Vries: Simbol nove ere elektronske muzike

Rodriguez JR Live 26. maja na Illusions festivalu 2023.

Rodriguez Jr. dobro poznati i nagrađivani muzički producent, predstaviće se sa svojim jedinstvenim Live nastupom koji slobodno možemo reći da je jedan od omiljenijih među domaćom publikom.

Njegovo veliko iskustvo u svim žanrovima elektronske muzike učinilo ga je vizionarom melodičnog house-a i techno-a. Crpeći inspiraciju za svoje nastupe uživo iz starih sintisajzera, klavijatura i analogne opreme svog studija u Parizu, Rodriguez Jr. uživa u prilici da putuje svetom i realizuje svoj projekat na sceni.

Na taj način je sakupio odanu i lojalnu bazu obožavatelja kroz stvaranje svog jedinstvenog pokreta.

Pročitajte i: „Rodriguez Jr. ima novi album i izdavačku kuću

Inner Sense DJ duo će nastupiti 26. maja na Illusions festivalu 2023.

Innēr Sense – predstavljamo vam novu melodic technoprogressive kolaboraciju koja je već uspela da prikupi veliki broj simpatija lokalne publike.

Potpuno osveženje na domaćoj klabing sceni kada je u pitanju elektronska muzika – DJ duo Innēr Sense, Filip Fisher i Nino Čelebić su objavili da započinju saradnju i obećali da spremaju neviđene nastupe i bogatu produkciju koja može da stane rame uz rame sa poznatim stranim izdanjima.

Bokee će nastupiti 27. maja na illusions festivalu 2023.

Bokee je stupio na muzičku scenu Srbije krajem 90-tih tako što se zaposlio na radiju. U to vreme trance je bio veoma popularan pa je bio zadužen za emisiju „New Generation” koju ste mogli slušati na Top FM radio talasima.

Nešto kasnije pokreće nove emisije, „Club Expirience” i „Groovilicius” sa kolegom Dachom na Venus radiju i organizacija Kinetic Vibe je rođena. 2005. je proglašen za DJ-a broj 2 na tada popularnom sajtu chillout.co.yu i naredne četiri godine je uvek bio u Top 3.

Veoma je aktivan kao DJ, jer ne postoji klub, festival ili veća žurka gde nije radio, bilo kao rezident, bilo kao podrška stranim artistima. 2009. sa kolegom Markom Vukovićem formira SillyHeadz organizaciju.

Mimi x FY će nastupiti 27. maja na illusions festivalu 2023.

Mimi x FY sa sedištem u Beogradu i na Mykonosu su DJ duo opseg zvuka dua je pod uticajem mnogih žanrova, uključujući elektronsku muziku, melodični techno, Acid House, Indie dance i Downtempo. Zaljubljene u disko muziku ne plaše se da ispuste ponešto.

Mimi x FY su se spojile 2017. i od tada su nastavile da rade B2B setove, vođene istom strašću i ljubavlju prema muzici i publici. Rezidenti legendarnog kluba Moni na Mikonosu, a ove letnje sezone ih očekuje i rezidentura na Ibizi.

Nastupale su zajedno na mnogim festivalima, klubovima i žurkama  uz Âme, Adriatique, Agoria, Aera, Argy, Carlita, Damian Lazarus, DJ Gregory, Dubfire, Hardt Antoine, Jimi Jules, Maglia, Nick Morgan, Patrice Bäumel, Rodriguez JR., Roman Flügel, Sebastien Leger, Trikk.

Nexie će nastupiti 27. maja na illusions festivalu 2023.

Nexie svojim setovima je odavno pridobio srca publike njegovim melodičnim zvukom techno-a, tvorac Illusionsa, ujedno i mnogih drugih muzčkih porojekata Nexie je miljenik domaće i regionalne publike, a svojim autentičnim zvukom postao je jedan od traženijih umetnika današnjice, koji je imao prilike da sarađuje sa najpoznatijim internacionalnim zvezdama elektronske scene.

Svojim nastupom definitivno će provozati beogradsku publiku kroz novu i uzbudljivu stvarnost.

Vahicabi će nastupiti 27. maja na illusions festivalu 2023.

 

Vahicabi – Vahid Biberović, svojim snažnim i ludim mračnim techno setovima „razbija sve prisutne na komade”, ostavljajući goste spuštenih na zemlju. Karakteriše ga odlično miksovanje brzih numera, veoma talentovanih, suptilno im dodajući, gotovo neprimetno, dodavanjem melodičnog indie plesa, mračnog disco i funky zvuka.

Majstorski odabir, majstorsko miksovanje i maestralno prepoznavanje energije gomile, drži sve angažovane tokom svog seta, na veoma visokom nivou. Očekujte euforiju i nevericu koju pravi savršen izbor traka, povezujući ih i mešajući, cela priča koju priča preko zvučnika je nešto što ćete dugo pamtiti.

On je predstavnik beogradskog podzemlja, koji provodi dosta vremena u kontaktu sa tom scenom, što je rezultiralo potpunim uranjanjem u njeno magično elektronsko carstvo. Nikada ne sprema setove, jer kako sam kaže, svaki dan je druga osoba i ne zna kako i šta će ga inspirisati, jer očekuju različite stilove koji se uklapaju u ideju oscilacija i međusobnog stilskog flertovanja.

Pogledajte Vahicabi Video Intervju

Karte za Illusions festival su u prodaji po ceni od:
Regular karte 1.990 RSD
VIP karte 3.490 RSD
Regular dvodevne 3.490 RSD
VIP dvodevne 5.990 RSD

Ulaznice možete kupiti preko Gigstix prodajne mreže i u Vulkan knjižarama. Požurite i nabavite svoje karte na vreme i dođite da zajedno uživamo u noći punoj iluzija i magije.

Prethodni tekstFreshWave festival 2023 u punom gasu! Eelke Kleijn i Argy se pridružuju Line Up postavi!
Sledeći tekstAmelie Lens posle Exita leti na Ibicu
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!