HUMANITARNI PIKNIK U TURIJI ZA MALOG PETRA DESNICU

Humanitarni progressive piknik Turija 2024

TURIJA će po peti put biti mesto okupljanja ljubitelja progressive house zvuka, uz domaćine istrajne da zvuke ovog prelepog žanra sačuvaju u još lepšem ambijentu kanala DTD uz neizostavni humanitarni karakter događaja kao primarni cilj okupljanja.

Kao i prethodnih godina, kada su kroz donacije prikupljena sredstva prosleđivana kao vid pomoći nekom detetu kojem je u tom trenutku finansijska pomoć bila potrebna, tako se i ove godine okupljamo sa ciljem da pomognemo malom Petru Desnici, dečaku iz mesta u okolini Turije. Događaj nije komercijalne prirode već 100% humanitarnog karaktera na inicijativu običnih ljudi iz Turije, gde niko od organizatora/izvođača ne zadržava nikakvu zaradu već sva prikupljena sredstva idu za lečenje i pomoć Petru.

Petar Desnica humanitarna akcija 2024 Turija
Petar Desnica

U subotu 22. juna 2024. godine na izletištu Ćuprica na obali kanala DTD (mesto gde je održano prvo okupljanje ove vrste 2020. godine), sada u piknik atmosferi koja je sve češći oblik okupljanja iskrenih ljubitelja progressive house muzike, imaćete priliku za celodnevno uživanje. Miks druženja u prirodi uz piće i domaću hranu pripremanu tokom događaja na licu mesta, kao i muziku koja posebnu draž ima upravo u ambijentu kakav Turija pruža, čeka vas na Ćuprici sa zvaničnim početkom programa u podne a družimo se sve do ponoći.

Na dvanaestočasovni humanitarni muzički maraton povešće vas domaćin i idejni tvorac ovogodišnjeg događaja Nenad Nikolić, koji će svojim emotivnim deep, organic i breaks notama po kojima je posebno poznat, uvesti u priču goste koji su se odazvali da deo sebe još jednom u Turiji poklone za dobrobit malog Petra. Potom sledi spektakl, dvojac iz Novog Pazara, poznat pod imenom Hippie Shizick, kojeg ĉine DJ Gizmo i DJ Irhad, nastaviće ovu emotivnu priču, ni manje ni više nego pričajući je sa gramofona, još jednom donoseći svoju impozantnu vinyl kolekciju iz Novog Pazara u Turiju.

Sledeći u nizu nastupiće dobro znani nam gost i muzički mag iz Istre – Jasmin, koji je lagano kovao put strastvenog progressive house DJ-a baš odavde iz Turije, najpre u b2b dnevnom nastupu uz domaćina Nenada Nikolića 2022. godine, a zatim i samostalno 2023. kada je pobrao mnoge pohvale za selekciju traka i višečasovni dnevni nastup.

Za sam kraj, devojka koja nakon decenijske pauze bira gde nastupa, a njeno srce opet je izabralo Turiju nakon spektakularnog zatvaranja festivala 2022, devojka koja nas je navikla na najbolja zatvaranja festivalskih i klupskih žurki, po mišljenju pravih poznavalaca ovog zvuka okarakterisana i kao najbolji ženski progressive house DJ Evrope – Marija N-TCHBL, rezident renomiranog Njujorškog FRISKY radija još od 2011. potrudiće se da opravda ovo zvanje i još jednom odsvira svoju magiju za zatvaranje događaja.

HUMANITARNI PIKNIK TURIJA
Turija

Kako je ove godine sve u znaku velikog srca, dobre muzike i zabave, na Humanitarni progressive piknik – TURIJA 2024. ulaz je BESPLATAN, hrana je GRATIS i to ne bilo kakva hrana – kuva se pravi Vojvođansli pasulj u kazanu i biće ga dovoljno za sve posetioce. Piće možete doneti sami a potrudićemo se da obezbedimo i prodaju pića po zaista simboliĉnim cenama.

Izletište Ćuprica pruža mogućnost postavljanja šatora, tako da za sve one koji žele da dođu dan ranije ili ostanu da prespavaju nakon celodnevnog događaja postoji mogućnost da svoj šator ponesu i provedu ceo vikend u Turiji. Za one koji bi da se malo komfornije smeste, predlažemo da kontaktirate organizatora događaja na zvaničnoj Facebook stranici za sugestije.

EVENT: HUMANITARNI PROGRESSIVE PIKNIK – TURIJA ’24

Da rezimiramo, Humanitarni Progressive Piknik – TURIJA 2024. je događaj HUMANITARNOG karaktera i finansira se od donacija i dobrovoljnih priloga.

Donacije će moći da se ostave na samom događaju, u posebno obeleženim kutijama. Postoji i mogućnost uplate na žiro račun za sve vas kojima je ovakav vid plaćanja lakši.

Na isti broj računa mogu biti uplaćene donacije i onih koji ne mogu prisustvovati, a žele da pomognu organizaciju ovog eventa i da prikupljena suma za Petra bude što veća.

Žiro račun: 170001006613600032
Ime i prezime: Nenad Nikolić
Svrha uplate: Humanitarni piknik

Čekamo vas u Turiji!

Prethodni tekstU Beogradu se otvara novi klub: Para
Sledeći tekstUpoznajte sanjare koji stoje iza sarajevske bašte snova
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!